Wat hoor ik nou?

Veel ouders vinden het moeilijk te herkennen wat hun pasgeboren baby nodig heeft. Dit is ook logisch, want jij en je kindje moeten nog aan elkaar wennen en vooral bij een eerste kindje is alles nieuw en spannend. Wij helpen jullie hiermee graag op weg. Al onze kraamzussen zijn geschoold in het verstaan van de eerste geluiden die baby’s maken. Dit wordt ook wel Dunstan babytaal genoemd. Want wat wil je kindje jou nou zeggen met ‘neh, owh of eh’ en hoe hoor je wanneer hij of zij zich ongemakkelijk voelt of honger heeft?

Dunstan babytaal helpt jullie te begrijpen wat jouw baby vertelt. Wanneer je weet welke behoefte je kindje heeft als het begint te huilen kan je direct met een juiste oplossing komen. Dit geeft je rust en vertrouwen in het opvoeden van jullie kindje en zo leer je jouw baby steeds beter kennen.

Hoe het werkt?
Iedere pasgeboren baby communiceert met vijf specifieke geluiden die elk een eigen betekenis hebben: honger, moe, boertje, buikkramp of ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op de basisreflexen van een baby en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken, het is niet aangeleerd. Het juist interpreteren van, en het inspelen op de geluiden van een baby zorgt voor minder huilen, betere voedingen, meer slaap en minder stress.

Voorbeeld
Wanneer je baby wakker wordt kan het verschillende oorzaken hebben. Heeft hij of zij honger dan zal, voordat de baby echt gaat huilen, het geluidje ‘Neh’ te horen zijn. ‘Neh’ komt voort uit de zuigreflex. Als je baby het geluid ‘Neh’ maakt, dan weet je dat het tijd is om te voeden. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het kan ook zijn dat er alleen een boertje dwars zit. Als je in dat geval gaat voeden blijft er lucht in het maagje zitten en wordt het ongemak alleen maar groter. Wij helpen jou het verschil te herkennen.

Het mooie van Dunstan babytaal is dat je ook als vader de geluiden van je baby kunt leren begrijpen. Geeft de moeder borstvoeding, dan kan bij honger alleen zij de oplossing bieden. Bij de andere vier geluiden kun je dit zelf doen. Op deze manier is het als vader mogelijk, vanaf dag 1, een gelijkwaardige band op te bouwen met je baby.