Inbakeren doen of niet?

Vaak wordt inbakeren pas op het laatste moment ingezet, wanneer een baby’tje en ook de ouders al langere tijd geen juiste nachtrust hebben gehad. Deze oeroude traditie stamt in Nederland uit het einde van de achttiende eeuw en brengt ook nu weer rust bij baby’s en ouders.

Baby’s die ter wereld komen na een moeizame of snelle bevalling en baby’s met krampjes en onrustige bewegingen hebben vaak moeite om rustig te slapen. Dit merk je als moeder, doordat je kindje steeds meer gaat huilen. Je baby is namelijk erg moe en wordt door het huilen alleen nog maar meer moe. Dit huilen en de oververmoeidheid leidt bij de ouders vaak tot onzekerheid, bijvoorbeeld over de (borst)voeding of de gezondheid van je baby.

Hierbij kan inbakeren rust bieden. Veel baby’s ervaren, eenmaal gewikkeld in doeken, een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Ze gaan meer slapen en minder huilen. Denk niet dat het direct dé oplossing is, maar het is zeker een goed hulpmiddel.

Er bestaan tegenwoordig verschillende inbakermethoden. Van heel traditioneel tot aan een eenvoudig “slaapzakje”. Er is voor iedereen een passende methode, maar het verschilt per persoon. In babywinkels vind je dan ook vaak diverse proefmodellen. Zo ook bij Babyhuis Wierdsma in Sneek. Hier kunnen ze je laten zien wat inbakeren anno 2014 precies inhoudt. Ook delen ze graag hun eigen persoonlijke ervaringen met jou, met als advies! Wacht niet te lang met het maken van een keuze, want voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Ben je wel benieuwd geworden naar inbakeren? Kom dan eens langs in de winkel van Babyhuis Wierdsma.