Ontspannen sporten tijdens en na de bevalling? Ga zwemmen!

Dat zwanger zijn een bijzondere ervaring is en je hierop zuinig moet zijn is waar, maar dit betekent niet dat je niet kan sporten. Zwemmen is namelijk erg gezond en ontspannen, ook tijdens en na je zwangerschap. Want hoe leuk is het om samen met je kleine spruit te genieten van het water. Meer weten over zwangerschapszwemmen en ouder- kind zwemmen?

Zwangerschapszwemmen
Wanneer je zwanger bent is bewegen in water een veilige en ontspannen manier om in conditie te blijven tijdens de gehele zwangerschap. Water heeft namelijk de bijzondere eigenschap dat je kunt bewegen, zonder dat je de buik en gewrichten belast. Daarom is zwangerschapszwemmen ook zo ideaal. Naast lichte conditionele oefeningen is er bovendien aandacht voor ademhaling- en ontspanningstechnieken. Probeer het ook en ontmoet andere zwangere vrouwen, waarmee je ervaringen kunt uitwisselen.

Ouder- kind zwemmen
Wat is er nou leuker dan samen met je kind spelen, spetteren en zingen in het warme zwembad. Het ouder- kind zwemmen is het ideale uitje om je kleintje stap voor stap op een speelse manier vertrouwd te maken met water. Het is gezond en heeft een positieve ontwikkeling op zijn of haar ontwikkeling. Voor peuters is het ook een ideale voorbereiding op de reguliere zwemlessen.
Kijk voor meer informatie eens op de website van zwembad Vitaloo in Bolsward.