Veilig slapen

Hoe slaapt een baby veilig? Er zijn diverse dingen waarop je kunt letten. De volgende aandachtspunten verminderen het risico op wiegendood en zorgen ervoor dat je baby veilig slaapt.

Het is van belang dat een wieg of ledikant altijd ‘laag’ opgemaakt wordt, dat wil zeggen dat het beddengoed zoveel mogelijk aan het voeteneinde van de wieg of ledikant opgemaakt wordt. Gebruik de eerste twee jaar een babyslaapzak of een dekentje met een laken, geen dekbed. Al het beddengoed mag minimaal 10 centimeter omgeslagen worden, niet alleen het lakentje over de deken, maar ook de deken die onder het matras gevouwen wordt. Dit is om te voorkomen dat de deken los gaat liggen en de baby verstrikt raakt in het beddengoed.

Let ook op de combinatie van kleding, beddengoed en de kamertemperatuur. Een temperatuur van 16 tot ongeveer 18 graden in de kinderslaapkamer is prima. Ook de slaaphouding van je baby is belangrijk: de meest veilige slaaphouding is op de rug. Ventileer de slaapruimte van je baby regelmatig en houd de kamer vrij van rook.

Er zijn diverse producten die bijdragen aan de veiligheid van je baby tijdens het slapen. De toplaag (matrasbeschermer) van Aerosleep bijvoorbeeld, deze is luchtdoorlatend en heeft een unieke structuur die ervoor zorgt dat je baby vrij kan ademen en het niet te warm krijgt. Alle producten van Aerosleep zijn wasbaar op 60 graden en zeer gebruiksvriendelijk.

Er zijn diverse Aerosleep producten verkrijgbaar in de webshop en in de winkel van Baby Plus.