Hoe houd ik mijn kindje lekker warm?

Het wordt steeds vroeger donker en de eerste bladeren vallen van de bomen, de winter komt er weer aan! Elke vrouw weet precies hoe ze zich moet kleden in de winter, maar hoe zit dat bij pasgeboren baby’s? Wij hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet!

  1. Baby winterpakje KraamZus
    Warm aankleden

    Het is erg belangrijk dat je kindje warm aangekleed is, maar nooit te warm. Om te bepalen hoe je jouw kindje het beste warm kunt houden, kun je kijken naar de hoeveelheid lagen die jezelf aan hebt. Draag je een winterjas, dan kan je je kindje een gewatteerd jasje aandoen. Draag je twee lagen kleding, trek je kindje dan ook twee lagen kleding aan. Het is natuurlijk belangrijk om je kindje warm aan te kleden, maar bedenk goed dat hij of zij het ook te warm kan krijgen. Het is dan ook van belang om het lakentje, dekentje en/of reiswiegdekje even open te leggen wanneer je bijvoorbeeld een winkel of andere warme ruimte inloopt. Op deze manier wordt het niet te warm voor je kindje.

  2. Omdat het in de winter al vroeg donker kan zijn is het fijn om een extra hulpmiddel te hebben die helpt je kindje heerlijk te laten slapen. Er zijn prachtige nachtlampen met een speels uiterlijk die, door middel van rustgevende geluiden en een projectie van leuke figuren op de muur, je kindje helpen in een rustige en diepe slaap te vallen.
  3. Om je kindje warm te houden in de wieg, ledikant of wandelwagen is er een speciale warmtekruik gemaakt op kruidenbasis. Deze wordt nooit zo koud als een warmwaterkruik, want het houdt namelijk de temperatuur van de baby vast. De warmte verzacht het buikje en ontspant de spiertjes, waardoor ook darmkrampjes verminderen. Het kost een baby veel energie om op eigen kracht warm te blijven, waardoor een dergelijke kruik erg aangenaam is.
  4. Dan een tip waarvan je waarschijnlijk al wel eens hebt gehoord: het is erg belangrijk om je kindje een mutsje op te doen. Het liefste tot over de oortjes. Baby’s verliezen daar de meeste warmte en het hoofdje is daarom belangrijk om te bedekken.

Wil je nog meer weten? Loop dan eens binnen bij Prenatal in Venlo. Zij staan klaar om je te helpen bij het aanschaffen van de benodigde winterartikelen of voor nog meer tips om je kindje tijdens de winter lekker warm te houden.