Allergie en borstvoeding

WeteLogo VBNnschappelijk is aangetoond dat moedermelk de kans op allergische aandoeningen vermindert. Juist voor baby’s met een grotere kans op allergie is borstvoeding bijzonder waardevol. Het speciale laagje dat door moedermelk in de darm is gevormd, beschermt de baby tegen stoffen waar hij overgevoelig op zou kunnen reageren. Hierdoor verlopen eventuele klachten als uitslag milder en kunnen deze soms zelfs voorkomen worden. Als er allergieën, astma, bronchitis of eczeem in je familie voorkomen, is het extra belangrijk om zes maanden uitsluitend borstvoeding te geven.

De eerste zes maanden heeft je kind niets anders nodig dan moedermelk. Na zes maanden is het van belang om langzaam vaste voeding te introduceren. Zo kom je tegemoet aan de natuurlijke ontwikkeling van de mondmotoriek. Tegelijkertijd blijf je gewoon borstvoeding geven.

Moedermelk blijft een volwaardige melkbron in het gevarieerde menu en het belangrijkste voedingsmiddel het eerste jaar. Vaste voeding kan voorzichtig worden geïntroduceerd na zes maanden, ook bij baby’s met een allergie. Begeleiding door een diëtist of consultatiebureau is bij baby’s met een kans op allergie belangrijk.

Wil je meer weten over borstvoeding? Kijk dan eens op: www.borstvoedingnatuurlijk.nl