Interview Bambini a Casa

Werken en de zorg voor je kindje: hoe combineer je dat? 
Als je zwanger bent is één van de vragen voor straks: hoe gaan we de zorg voor ons kindje combineren met werk? Zoek je een kinderopvang, kunnen opa en oma oppassen of kies je voor de huiselijke, en warme omgeving van een gastouder? Bambini a Casa is hét gastouderbureau in Venlo en omgeving. Dat betekent kleinschalige, professionele opvang thuis bij een gastouder of gewoon in eigen huis van de ouders.

Yvon Smeets is pedagogisch consulent bij Bambini a Casa en vertelt: ‘We komen graag vrijblijvend naar je toe om in een persoonlijk gesprek te vertellen over gastouderopvang, onze werkwijze en, het belangrijkste, om jullie wensen en eisen met betrekking tot de opvang van je kindje te bespreken. Dat is maatwerk. Iedere ouder wil immers het beste voor z’n kind! Onze gastouders voldoen aan de gestelde eisen, en daarnaast stellen we onszelf altijd de vraag: ‘zou ik mijn eigen kinderen bij deze gastouder willen achterlaten?’ Wettelijk gezien mogen gastouders maximaal zes kindjes tegelijk opvangen. Ons maximum ligt op vier. Dan krijgt elk kind de aandacht die het verdient. En, ook niet onbelangrijk: met bemiddeling van Bambini a Casa heb je recht op kinderopvangtoeslag.’ Meer weten? Neem een kijkje op de website.

Bambini