Winterproof je kindje vervoeren

Baby PlusDe  koude wintertijd is nu toch echt aangebroken! Het wordt overdag steeds kouder,  de wind waait steeds harder en de regenbuien komen tevoorschijn. Als jij op pad gaat met je kindje is het belangrijk om je kindje goed te kleden, maar hoe kleed je je kindje om dit weer te trotseren als je met de kinderwagen op pad gaat? Er zijn verschillende mogelijkheden voetenzakken, cocoons, dekens en wrappers. Hoe weet je wat de juiste keuze is voor jou? Wij hebben de belangrijkste punten voor jou op een rijtje gezet!

Bijna alle kinderwagenmerken hebben hun eigen voetzakken welke matchen met de kinderwagen. De voetenzakken zijn warm en water -en windafstotend, ideaal dus! Maar kun je deze voetenzakken ook gebruiken voor je pasgeboren kindje in de reiswieg? Liever niet! Voor een pasgeboren baby is de voetenzak te groot, hierdoor kan het zicht ontnomen worden van het kindje als deze in de reiswieg  ligt en het kindje kan gaan zakken in de voetenzak. Wanneer gebruik je dan wel een voetenzak? Voetenzakken zijn bedoeld om te gebruiken in het zitje, zodat het kindje warm blijft en wordt beschermd tegen de regen.

Heb je liever een voetenzak die je het hele jaar door kunt gebruiken, die zijn er ook! Dit zijn voetenzakken die  geleverd worden met twee fronten. In de winter wordt de warmte vastgehouden en in de lente en herfst blijft de de warmte juist buiten, waardoor het kindje het niet te warm krijgt. Daarnaast zijn er ook voetenzakken van stof of gebreide voetenzakken. Deze voetenzakken zijn wel heerlijk warm, maar zijn niet waterafstotend waardoor de voetenzak en dus ook je kindje nat kan worden tijdens de regenbui. Wat kun je dan in de reiswieg gebruiken voor je pasgeboren kindje? De dekens, wrappers en cocoons zijn hier ideaal voor. De Cocoon heeft hetzelfde effect als een voetenzak, maar is speciaal ontworpen voor pasgeboren kindjes en is kleiner, zodat je kindje niet omlaag kan zakken.

Wil je liever dat je pasgeboren kindje wordt ingepakt, dan zijn er dekens en wrappers. Bij het kopen van een deken is het belangrijk om op het materiaal van de deken te letten. Het materiaal is bepalend voor wanneer je de deken kunt gebruiken. Wil je de deken in de winter gebruiken, dan zijn wollen en teddy dekens ideaal, deze zijn heerlijk dik en houden je pasgeboren kindje lekker warm. Wil je de deken in de zomer gebruiken om je pasgeboren kindje toe te dekken? Dan kun je beter gaan voor de dekens van flanel of wol, deze zijn dunner. Wil je een deken die je het gehele jaar door kunt gebruiken, dan adviseren wij de dubbele dekens, dit zijn dekens met twee lagen. In de winter gebruik je beide lagen zodat je kindje lekker warm blijft en in de zomer haal je een laag ervan af, zodat het niet te warm wordt. Ben je veel op weg met de Maxi-Cosi en kinderwagen dan is de wrapper ideaal. De wrapper heeft beentjes zodat deze gemakkelijk gebruikt kan worden in de autostoelen. Ga je daarna verder met de kinderwagen dan kun je je kindje gemakkelijk met de wrapper in de kinderwagen leggen, ideaal voor ouders die veel wisselen tussen de autostoel en kinderwagens.

Wil je nog meer weten of weten elke keuze het meest geschikt is voor jou? Neem dan ook eens een kijkje bij Prénatal Venlo.