Hoe kies je de juiste beha?

Foto-Noppies-Beha'sJe bent zwanger, een spannende tijd waarin veel verandert, zo ook je lichaam. Een van de dingen die tijdens je zwangerschap veranderen zijn je borsten. Tijdens je zwangerschap groeien en ontwikkelen je borsten zich, het tempo verschilt per persoon. Sommige vrouwen ervaren dat de borsten extra gevoelig zijn. Belangrijk is een goede beha tijdens je zwangerschap en na de geboorte van je kindje. Een goede beha voorkomt pijnlijke borsten, schouders en zelfs mogelijke rugklachten. Een beha is heel persoonlijk, en het is belangrijk dat je een beha kiest die bij jou past.

Meegroeibeha’s en voedingsbeha’s
Gedurende je zwangerschap merk je dat je cupmaat en omvangsmaat groter worden. Een voedingsbeha of meegroeibeha zijn vrijwel identiek aan elkaar qua comfort, ondersteuning, pasvorm en comfort en zijn makkelijker verstelbaar dan gewone beha’s. Het grote verschil is dat de voedingsbeha voorzien is van clips die van bovenaf geopend kunnen worden.
Er zijn ook beha’s die een combinatie zijn van de voedingsbeha en de meegroeibeha en die dus alle voordelen in één bieden. Daarnaast kun je vaak kiezen tussen een beha met beugel en een seamlessbeha, zonder beugel.

Over het algemeen wordt aangeraden een meegroeibeha aan te schaffen vanaf de vierde maand en de voedingsbeha aan het einde van je zwangerschap. Mocht je eerder last krijgen van je borsten of zit je beha al vrij snel niet meer lekker, dan kan je natuurlijk altijd eerder een meegroeibeha kopen.

Beha’s passen
Een veel voorkomende vraag is of je voor de beha’s dezelfde maat moet aanhouden.
In principe wel. De beha’s worden zo gemaakt dat dezelfde maat aangehouden kan worden, de stof van de beha zorgt ervoor dat deze mee rekt als de borsten iets groter worden. Net als altijd geldt dat een beha goed moet zitten en dat dit ook per merk kan verschillen. Bij een aantal vrouwen groeien de borsten echter sneller dan gemiddeld, zij hebben vaak wel een grotere maat nodig. Aangezien het belangrijk is dat je een goed zittende beha hebt is het vaak het beste om deze in de winkel te passen voordat je ‘m koopt.

Wil je meer informatie of weten welke keuze het meest geschikt is voor jou? Loop dan eens binnen bij Baby Plus in Hoorn. Zij staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Voor nog meer tips voor jou en je kindje kan je ook altijd een mail sturen, info@babyplus.nl, of bellen op 0229-215186.