Vrouwen geven langer borstvoeding

Borstvoeding 2Vrouwen geven steeds langer borstvoeding. Na zes maanden geeft 39 procent van alle kersverse moeders nog de borst, in 2010 was dat 18 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van TNO onder ruim 1700 vrouwen.

De reden dat vrouwen steeds langer doorgaan met het geven van borstvoeding, is waarschijnlijk dat er meer aandacht voor is. Zo zijn er bijvoorbeeld cafés die een sticker op de deur hebben waarop staat aangegeven dat het geven van borstvoeding bij hen is toegestaan. Ook wordt op consultatiebureaus meer over borstvoeding gesproken.

Bijna driekwart van de vrouwen die borstvoeding geven, zegt dat te doen omdat moedermelk gezond is. De belangrijkste reden om te stoppen, is dat ze niet genoeg melk meer hebben. Ook doet het geven van de borst na enkele maanden soms pijn.

Vlak na de geboorte krijgt 80 procent van alle baby’s nog borstvoeding. Daarna daalt het gestaag. Hoogopgeleide moeders beginnen vaker met borstvoeding (negen op de tien) dan laagopgeleide moeders (een kleine zeven op de tien).

Bron: RTL Nieuws