Nieuwe rubriek! Jouw verloskundige vertelt

verloskundigepraktijk Venray‘Bijzonder: het zoontje (2) stond met zijn neus bovenop de hypnobirthing bevalling’

Wie? Michelle Janssen, Lonneke Bronswijk, Henny van Eerten, Aranka Kneepkens en praktijkassistente Elly Gerrits

Wat? Verloskundigenpraktijk Venray

Meest bijzondere ervaring? Aranka vertelt: ‘Een bevalling waarbij de moeder een cursus hypnobirthing had gedaan. Naast een fotografe stond hun zoontje eerste rang. Hij was nog maar een jaar of twee maar wilde er graag bij zijn. Bij wijze van spreken: als hij wat ouder was geweest had hij het kindje kunnen aanpakken. Zijn moeder was in een soort trance, hij heeft dus ook helemaal niet meegekregen dat zij pijn had. Zelf hoefde ik alleen maar op de achtergrond aanwezig te zijn.’

Stelling ‘WhatsAppen tijdens de bevalling bevalt goed’ ‘Zwangeren kunnen ons niet appen hoor! Alleen ouderwets bellen of sms’en. Ik denk dat appen tijdens de bevalling afleidt. In de praktijk kom ik het wel tegen. Als ze het allebei prima vinden is heb ik er geen probleem mee. Voor de partners kan ik me wel voorstellen dat het fijn is om op die manier de tijd door te komen. Als blijkt dat het de barende afleidt vraag ik wel of het geluid uit mag.’

Tip van verloskundige Aranka: ‘Wees vooral niet bang om ons te bellen! De aanstaande ouders voelen soms een drempel om het dienstnummer te bellen, maar dat hoeft echt niet. We zijn 24/7 beschikbaar.’