‘What’s appen tijdens de bevalling is wel van deze tijd’

Wie? Claudia Kap, Wendy Auceps, praktijkassistente Conny Streef, en vaste waarneemster Marieke.

Wat? Verloskundigenpraktijk Net zwanger in Den Helder

Meest bijzondere ervaring? ‘Claudia vertelt: ‘Dat is toch wel het baren van mijn eigen kinderen. Als je als verloskundige altijd bevallingen begeleidt, is het heel bijzonder om je eigen kinderen op de wereld te zetten. Ik vind het een luxe om dat thuis, in je eigen omgeving te mogen doen. Ik vind dan ook dat we de unieke thuisbevalling in Nederland moeten koesteren.’
Stelling: ‘What’s Appen tijdens de bevalling bevalt goed’ Claudia lacht: ‘dat is wel van deze tijd! In de praktijk zie ik het ook veel gebeuren. Appen tijdens de bevalling heeft voor- en nadelen. Het voordeel vind ik dat je na de bevalling vrienden en familie direct kunt laten delen in je geluk. Het is fijn om foto’s en filmpjes te sturen aan je moeder die op een paar uur reisafstand woont. Tijdens de bevalling zelf moet je eigenlijk niks anders aan je hoofd hebben. Bevallen is zo intens. Tussendoor app’jes versturen verstoort je concentratie.’

Tip van verloskundige Claudia: ‘Geloof in je kracht en de kracht van moeder natuur! Als je het vertrouwen in jezelf hebt ga je de bevalling ook met vertrouwen tegemoet.’