Kids in de zon

wierdsmaHet huidje van kinderen is dun en kwetsbaar, daarom is goede zonbescherming in de een must! Omdat het babyhuidje kwetsbaar is, kan het gemakkelijker dan bij bijvoorbeeld volwassenen beschadigen. Laat je kind(eren) daarom UV-beschermd in de zon spelen. Voor nu, en voor straks een slim idee. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen. Als je jezelf en je kind regelmatig insmeert met zonnebrandcrème, zal je kind later ook eerder geneigd zijn om dat te doen (zo blijkt uit onderzoek). 

Babyhuis Wierdsma zette 10 tips voor je op een rijtje: 

  1. Mijd de zon als deze het meest fel is ( tussen 12 en 15 uur). 
  2. Voorkom zonverbranding. Naast dat het zeer doet, verdubbelt dit de kans op huidkanker!
  3. Gebruik een zonnebrandcrème met een juiste factor (SPF20 of hoger) en smeer regelmatig (elke twee uren) in. Er is speciale zonnebrandcrème voor de allerkleinsten van 0-6 maanden. 
  4. Je kunt speciale UV-werende kleding aanschaffen; zoals een zonnehoedje met brede rand en UV-werende babyzwempakjes. Kijk bijvoorbeeld eens op deze website.  
  5. Houd jonge baby’s uit de zon.
  6. Laat de huid van een kind geleidelijk wennen aan de zon.
  7. Vergeet de ogen niet en laat kinderen babyzonnebrillen en kinderzonnebrillen met UV-filter dragen.
  8. Breng kinderen al op jonge leeftijd bij waarom zonbescherming zo belangrijk is en geef het goede voorbeeld! UV-baby.nl biedt ook voor papa’s en mama’s UV-werende kleding en accessoires.
  9. Controleer op regelmatige basis je eigen huid en die van je kids op eventuele onregelmatigheden. Schakel bij twijfel een huisarts in!
  10. Vergeet niet dat je ook achter glas en in de schaduw onder een parasol te maken hebt met UV-straling door weerkaatsing.

Ook voor in de kinderwagen, buggy en babyautostoel zijn speciale producten die jullie kindje beschermen tegen de zon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan UV- schermen of de verschillende producten van Dooky.

Heb je advies nodig welk product voor jullie het beste is? Kom dan gerust langs bij Babyhuis Wierdsma in Sneek! Wij adviseren jullie graag! Want je weet, als je kindje geniet dan geniet je zelf ook!