Positiekleding

positiekledingDe zwangerschap is een spannende tijd waarin veel verandert, zo ook je lichaam. Wanneer en hoe je lichaam verandert verschilt per vrouw, iedereen is anders en dat is normaal. Maar iedere vrouw die zwanger is krijgt op een gegeven moment te maken met te strakke broeken en rokken. Dit komt immers omdat je buikje hard groeit. Tijd om te gaan winkelen en de garderobe aan te vullen: dit is met de trendy en hippe positiekleding van nu geen probleem!

Wanneer?
Een veel gestelde vraag is wanneer het tijd is om over te stappen op positiekleding. Dit verschilt per vrouw. Gedurende je zwangerschap merk je dat je lichaam verandert. Ieder lichaam verandert op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo.

Zelf voel je het beste wanneer je er klaar voor bent, dit merk je natuurlijk zodra je broeken en rokken te strak gaan zitten.  Gemiddeld gaan vrouwen na 3 maanden over op positiekleding. Shirtjes kan je vaak iets langer dragen, maar wacht niet te lang in verband met het oprekken van je shirtjes. Tegenwoordig is de positiekleding hip en trendy en is er volop keuze. Wacht toch even voordat je je hele garderobe vervangt. Bij de een groeit alleen de buik en blijft de rest van het lichaam in dezelfde postuur en de ander valt juist af of komt extra aan. Koop daarom nooit teveel in een keer en wacht hoe je lichaam zich gedurende de maanden ontwikkelt.

Welke maat?
Waar veel vrouwen tegenaan lopen tijdens het kopen van positiekleding is de maat. Welke maat moet je kiezen? Kies je voor dezelfde maat, 1 maat groter of zelfs 2 maten groter? In principe kun je gewoon bij je vertrouwde confectiemaat blijven. Heb je maat 40, dan kan je ook positiekleding in maat 40 kopen. Positiekleding wordt namelijk ontworpen voor de zwangere vrouw, hierbij wordt rekening gehouden met de groeiende buik en borsten en de shirtjes zijn vaak langer dan normaal. Als je kleding in een maat groter koopt, dan is alles aan het kledingstuk groter.

Ook handig in de kraamtijd!
Na 9 maanden wachten is het dan eindelijk zover en is jullie wonder geboren. Gooi niet gelijk je positiekleding weg of achter in de kast. De meeste vrouwen kunnen na hun zwangerschap namelijk niet gelijk hun oude kleding aan. Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en zijn oorspronkelijke vorm terug te krijgen. Bij de een gebeurt dit sneller dan bij de ander. De meeste vrouwen dragen daarom nog de zwangerschapsbroeken na de bevalling, dit is heel normaal en vooral comfortabeler.

Benieuwd welke kleding jou het beste staat of wil je meer informatie over positiekleding? Loop dan eens binnen bij Baby Plus  in Hoorn. Zij staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Voor nog meer tips voor jou en je kindje kan je ook altijd een mail sturen, info@babyplus.nl, of bellen op 0229-215186.