Wat doe je als je baby huilt?

Deze week is het de Week van de opvoeding! Voor de vijfde keer alweer, daarom is het thema ‘Geef me de vijf!’. Toepasselijk omdat ouders in Nederland het heel goed doen. Nederlandse kinderen zijn namelijk het gelukkigst volgens de Family Factory. Maar ook ‘geef me de vijf’ tips over opgroeien en opvoeding. In dat kader delen we graag een paar informatie en tips over, we zeggen het eerlijk, dit lastige onderwerp: het Shaken Baby Syndrome (SBS):

De deur van de babykamer doe je heel zachtjes dicht. Op je tenen sluip je naar de keuken. Koffie. Na weer een nacht lang huilen, wiegen, wandelen en troosten, ben je daar wel aan toe. Weeeeh! Het gehuil zwelt weer aan. Houdt het dan nooit op? Radeloos word je ervan. Machteloos ook. Wat je ook doet: voorkom dat je je baby doorelkaar schudt!

Wat je wel kunt doen? Ten eerste: alle baby’s huilen. De ene meer dan de andere. Maar soms wordt het je te veel.

Als je je boos of gefrustreerd voelt…

1. leg de baby veilig weg
2. loop de kamer uit
3. ga pas weer terug als je rustig bent of als je baby weer rustig is

Schud nooit en zoek hulp!

Meer weten? Lees hier het artikel over SBS dat verscheen in ZUS&zwanger magazine, download de app of lees meer op babyhuilt.info