Verloskundigenpraktijk Venlo-Blerick steunt project op Curaçao

tienermoeders1

Verloskundigepraktijk Venlo-Blerick steunt een project voor tienermoeders op Curaçao. Een goed initiatief, daarom vertelt verloskundige Judith Schrouff in deze nieuwsbrief graag over dit bijzondere project. Judith: ‘Vanwege mijn deels Antilliaanse afkomst ga ik met mijn gezin regelmatig naar het eiland op vakantie. Daar zag ik een opvanghuis voor zwangere tieners. Ik was direct geïnteresseerd en kreeg een rondleiding. Daar zag ik dat de situatie waaruit deze zwangeren komen vaak hartverscheurend is, en dat het ‘Kas di Broeder Pius’ opvanghuis vaak hun enige redding is.De meisjes zijn tussen de 13 en 16 jaar oud en krijgen begeleiding en medische zorg. Vaak blijven ze na de geboorte van hun kindje een aantal maanden tot enkele jaren. Er is hulp van maatschappelijk werksters en vrijwilligers die de meisjes leren om op eigen benen te staan. Omdat ik graag wil bijdragen aan de toekomst van deze baby’s doneren we jaarlijks een geldbedrag, gerelateerd aan het aantal bevallingen dat wij zelf in de praktijk hebben begeleid.’

Meer weten over het ‘Kas di Broeder Pius’ huis? Op de site van de verloskundigen staat meer info: www.verloskundigenvenlo-blerick.nl