Bevallen in het water

collage badbevallingKraamverzorgende Marion Boerakker werkt sinds een klein jaar bij KraamZus, maar heeft al 23 jaar ervaring als kraamverzorgende. In haar loopbaan maakte ze al veel bevallingen mee, maar nu voor het eerst een badbevalling, thuis! Daarom delen we die ervaring graag met jullie:
‘Toen ik binnenkwam zaten de aanstaande ouders al in bad.

De verloskundige was aanwezig, samen met de fotografe. Het was een hele relaxte bevalling. Af en toe vulde ik het bad bij met warm water, zodat het lekker op temperatuur bleef. Fijn voor de ouders, maar ook voor de baby, want dat maakt de overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld minder groot. Het meisje kwam heel rustig ter wereld. Ze huilde even, maar werd al snel rustig in het warme water en op moeders borst. De kraamweek die volgde was ontspannen en gezellig. En ik ben blij dat ik op deze manier bij de bevalling kon zijn!’
Aan de trotse ouders: gefeliciteerd met jullie prachtige dochter en ontzettend bedankt dat jullie deze prachtige foto’s met ons wilden delen.
p.s.: denk je erover om ook in bad te bevallen? Overleg het eens met je verloskundige!
Fotografie: Stephanie Akkerman