Bijzondere bevalling: de kersverse ouders wisten niet dat ze een kindje verwachtten

vlkpraktijk horst en maasdorpen
Wie? Verloskundigenpraktijk Horst en Maasdorpen, bestaande uit: Marjon Brinkhuis, Jenny Derkx, Margo Vermazeren en Marlon Theunissen.

Meest bijzondere ervaring? Marlon vertelt: ‘Er zijn zoveel bijzondere ervaringen en bevallingen geweest in de afgelopen 15 jaar! Maar een bevalling van zo’n tien jaar geleden kan ik me nog goed herinneren. Ik ontdekte net dat ik zelf zwanger was van ons eerste kindje, toen de telefoon ging. Een belletje vanuit de meldkamer van de ambulancedienst, of ik zo snel mogelijk wilde komen naar een stuitbevalling, waarbij het hoofdje ook nog eens vast zat.

Onderweg vroeg ik me dan toch af wie deze mensen waren, want ze waren bij mijn weten niet bij ons onder zorg. Ik kende ze in ieder geval niet. Toen ik aankwam was het kindje net geboren. Het bijzondere was dat deze kersverse ouders helemaal niet wisten dat ze een kindje verwachtten. ’s Middags was ze nog naar de huisarts geweest met bloedverlies, maar nooit gedacht aan een zwangerschap. Het kindje ging ter controle naar het ziekenhuis, en daar bleek dat het een voldragen baby was. Gelukkig was alles goed met de baby. Vrienden en familie hebben babyspullen ingezameld. Ik ben later nog bij de ouders langs geweest en ze bleken heel gelukkig te zijn met hun dochter.’

Stelling: ‘Ik kijk enorm op tegen de bevalling, dus ik zal nooit normaal kunnen bevallen’
Marlon: Ik snap heel goed dat het lastig voor te stellen is dat je dat kindje zelf gaat baren. Vertrouw in je eigen kracht, op de een of andere manier zul je tijdens je bevalling de kracht vinden om dat kindje te baren. Je zult je grenzen waarschijnlijk moeten verleggen maar ik verwacht dat je terug gaat kijken op de meest bijzondere en mooie ervaring in je leven.

Tip van verloskundige Marlon: Luister naar je lichaam. Je zal dan je kindje met plezier dragen. Ook zal je dan goed voorbereid zijn op je bevalling.