Baby van de Maand Vigo

Baby van de Maand Vigo

Waarom KraamZus?
Trotse moeder Louwra vertelt: ‘Bij onze eerste kindje hadden we tijdens de kraamperiode een fijne ‘zus’. Dat is toen zo goed bevallen dat we bij ons tweede kindje geen moment twijfelden!’

Hoe was de kraamweek?
Ik vond het een fijne week waarbij we écht rustig konden kennismaken met onze tweede zoon. We zijn volop in de watten gelegd door onze kraamzus Mytral!
Wel moesten we de 3e dag even naar de kinderarts in het ziekenhuis omdat Vigo wat ‘opstartproblemen’ had. Onze kraamzus ging gelukkig mee. Een co-assistent die nog niet helemaal thuis was in de baby-wereld vroeg wat Vigo de afgelopen dagen had gegeten en gedronken. Mytral’s mond viel nog net niet open. Toen mijn man antwoordde dat Vigo snert en boerenkool had gegeten besefte hij dat zijn vraag ‘een beetje dom’ was. Hij had het antwoord zelf best kunnen weten: melk natuurlijk!’

Hoe hebben jullie je kraamzus ervaren?
‘Mytral heeft ons geweldig geholpen! Van de ondersteuning bij een mooie thuisbevalling en geslaagde borstvoeding tot het maken van heerlijke fruitcocktails en blauwe kwarktaart. Iedere ochtend kwam ze met een glimlach op haar gezicht en hielp en adviseerde ze ons in een week bomvol met allerlei nieuwe indrukken.’

Hoe was het voor Levi om grote broer te worden?
‘Hij leefde tijdens mijn zwangerschap al enorm mee! Zo wilde hij bijvoorbeeld mee naar de echomomenten en iedere avond kreeg mijn buik een kus. We hebben hem zo goed mogelijk geprobeerd voor te bereiden. Toen Vigo was geboren moest hij wel even wennen. Dat heeft twee dagen geduurd en toen was het goed! Levi is een fantastische en trotse grote broer!’