Hoe bescherm je je kindje tegen de zon?

Babyplus

De lente is officieel begonnen, het zonnetje laat zich langzaam zien en de warme dagen komen eraan! Dit zijn ideale dagen om er lekker op uit te gaan samen met je kindje. De zon en het warme weer zijn heerlijk, maar ook lastig. Hoe voelt het bijvoorbeeld voor je kindje in de kinderwangen of Maxi-Cosi? Waar moet je op letten en wat kan je doen om je kindje tegen de zon te beschermen? BabyPlus zet een aantal tips voor je op een rij!

Bescherming tegen de zon
Je kindje kan nog niet zo goed tegen de zon, het is daarom belangrijk om je kindje goed te kleden en goed tegen de zon te beschermen. Voor het bepalen van kleding kan je het beste naar jezelf kijken, wat voor jou prettig is, is vaak ook voor je kindje prettig. Bij warm weer is luchtige kleding prettig, het liefst niet meer dan één laag, anders kan je kindje het te warm krijgen. Het liefst kleertjes van natuurlijke vezels, zoals katoen, dit omdat kunststof materialen te weinig vocht (zweet) opnemen. Ook in de lente is het belangrijk om hier goed op te letten.

Op pad!
Ga je met de kinderwagen op pad, dan is het belangrijk om je kindje te beschermen tegen de zon. Het is goed om de kap van de kinderwagen helemaal uit te klappen voor een betere bescherming. Als de kap helemaal is uitgeklapt houdt het meer zon tegen. Het ene merk kinderwagen heeft langere zonnekappen dan andere merken. Een aantal merken hebben verschillende accessoires voor de warme dagen, denk hierbij aan uv-zonnekappen, parasols en muskietennetten. Met deze accessoires kun je je kindje net iets meer tegen de zon beschermen. Heeft het kinderwagenmerk geen accessoires, dan zijn er ook genoeg universele accessoires. Zo heb je ook speciale doekjes tegen de warmte, ideaal, daarnaast zijn ze ook in leuke en vrolijke prints verkrijgbaar!

Zonnebrillen & petjes
Is je kindje ouder dan 6 maanden en zit het al in het zitje van de kinderwagen, klap dan ook de zonnekap het liefst helemaal uit. Daarnaast is het ook aan te raden om een petje of zonnehoedje te gebruiken. Tegenwoordig zijn er ook hele leuke zonnebrillen. Ideaal voor als de zonnekap niet helemaal naar benden kan en er toch nog een paar zonnestralen onder de kap schijnen. Vergeet ook niet om je kindje goed en regelmatig in te smeren, ook als de zon niet scherp lijkt.

Ga je met de auto op pad, ook dan kun je je kindje beschermen tegen de zon, zorg dan dat je zonneschermen in de auto hebt.

Wil je nog meer weten of weten welke keuze het meest geschikt is voor jou? Loop dan eens binnen bij Baby Plus in Hoorn, stuur een mail, info@babyplus.nl, of bel 0229-215186. Zij staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, het aanschaffen van de benodigde artikelen of voor nog meer tips voor jou en je kindje.