Natuurlijke kraamzorg

matricaria-chamomilla-chamomile_2We willen jou en je gezin een onvergetelijke kraamweek geven, en doen er dan ook alles voor om te zorgen dat er een kraamzus bij je thuis komt die helemaal past bij jou en je gezin. Om dat nog beter te kunnen doen leiden we een speciaal team van kraamzussen op dat zich specialiseert in natuurlijke kraamzorg.

 

Wat is natuurlijke kraamzorg?

Natuurlijke kraamzorg is gebaseerd op de visie van Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie. Bij Natuurlijke kraamzorg wordt er veel aandacht besteed aan de juiste kleding voor de baby (denk aan natuurlijke materialen en het gebruik van wikkeldoeken), maar ook voeding voor moeder en baby en broertjes en zusjes in het gezin.

De kraamverzorgende die de opleiding Natuurlijke kraamzorg heeft gevolgd, kijkt nog meer naar wat jij/jullie als gezin nodig hebben en past zich aan aan jullie tempo. Nog meer dan anders werkt ze in een sfeer van rust en vertrouwen.

Ze kan de andere kinderen helpen bij het opnieuw een plekje vinden in het gezin. Daarnaast kan ze voedingsadvies geven voor een beter herstel, en maakt gebruik van kruidentheeën en kamille. Kamille zorgt voor ontspanning en heeft een reinigende werking. Kamille helpt bijvoorbeeld…

  • na een toiletgang
  • bij aambeien en brandende hechtingen
  • daarnaast kan kamille heel prettig zijn voor je kindje: namelijk als kompres bij darmkrampjes.

Natuurlijke borstvoeding

Een belangrijk onderdeel van de kraamweek is het op gang komen en de begeleiding van de borstvoeding. Dat vraagt aandacht, rust en vertrouwen. Elementen waarin de kraamverzorgende met de opleiding Natuurlijke kraamzorg in gespecialiseerd is! Ze zal er alles aan doen om jou borstvoeding goed te begeleiden. Mocht je geen borstvoeding kunnen geven dan zal ze je natuurlijk begeleiden bij de kunstvoeding.

Als de borstvoeding nog niet direct goed op gang komt zal ze gebruik maken van natuurlijke middelen: een kwarkkompres of warmtekompres bij vastzittende melk, of een speciale inwrijving met olie om de aanmaak van melk te stimuleren.

Een rustige omgeving voor je baby

Als je kindje heel onrustig is zal de kraamverzorgende veel aandacht geven aan warmte en geborgenheid in natuurlijke materialen, wikkeltechnieken maar ook in kleurgebruik. Heb je bijvoorbeeld nagedacht over de kleuren in de babykamer? Een roze wieghemeltje – dat dezelfde warmte uitstraalt als de baarmoeder – kan daarom bijdragen aan een veilig en vertrouwd gevoel bij de baby.

Iets voor jou?

Natuurlijke kraamzorg valt onder de reguliere kraamzorg en wordt op dezelfde manier vergoed. Geef bij je aanmelding aan dat je graag natuurlijke kraamzorg wilt ontvangen. We zullen dan ons best doen om aan je wensen tegemoet te komen!

Meer weten over natuurlijke kraamzorg? Meer info vind je op: www.natuurlijkekraamzorg.eu