De Babycoach


Gé-An Scheper is pedagoog, babycoach Friesland en vooral een trotse moeder van twee bijzondere jongens die haar iedere dag inspireren en haar uitdagen om aan haarzelf te werken als moeder en persoon. Ze laten haar zien dat je als ouder je opvattingen en verwachtingen iedere keer mag bijstellen, wanneer je eindelijk denkt de wijsheid in pacht te hebben. Naast pedagoog is ze ervaringsdeskundige op het gebied van pittige baby’s. In haar ‘Praktyk Puur’ ondersteunt en coacht ze ouders en opvoeders.

Gé-An vertelt: ‘Als baby’s geboren worden zijn ze volledig afhankelijk van de zorg van hun vader en moeder. Los van de lichamelijke zorg zoals voeding en verzorging hebben baby’s ook huidhonger en behoefte aan interactie met hun ouders. Interactie en lichamelijk contact is van levensbelang. Een baby kan niet alleen op lichamelijke zorg groeien.

Communicatie met je baby
Baby’s communiceren op verschillende manieren. Als je je baby leert begrijpen en in kunt gaan op de behoeften van je baby zal hij leren dat hij belangrijk is, en dat hij kan vertrouwen op de band tussen hem en zijn ouders en later op zichzelf. Wees dus niet bang dat je je baby verwent. Is de wereld voor een baby veilig en voorspelbaar, wordt hij niet teveel aan stress blootgesteld en zijn de ouders voldoende beschikbaar als hij ze nodig heeft? Dan zal je baby zich veilig hechten. Een kindje dat zich goed hecht zal van een afhankelijk wezentje opgroeien tot een ontdekkende dreumes en later waarschijnlijk tot een eigenwijze peuter met een eigen wil, op zoek naar nieuwe grenzen en mogelijkheden.’

Meer informatie over Gé-An en haar aanbod als babycoach vind je op praktykpuur.nl