Kinderen in zon en warmte

babyhuis_wierdsma

Je kindje goed beschermen tegen de zon, gaat verder dan alleen insmeren met een goed zonnebrandmiddel met een (hoge) beschermingsfactor. Beter is natuurlijk je kindje helemaal uit de zon houden. Zet hem lekker in de schaduw met een hoedje of een petje. Zorg er ook voor dat bij warm weer je kindje voldoende drinkt. Doordat zijn zweetkliertjes nog niet helemaal zijn ontwikkeld, lees meer

kan de warmte-afvoer ook nog niet goed geregeld worden.
Je doet er goed aan om tussen 12:00 en 15:00 uur de zon helemaal te mijden en naar binnen te gaan. De intensiteit van de zonnestralen is dan het sterkst en hier is niets tegenop gewassen. Zelfs schaduw is gedurende deze uren af te raden.

Zonnebril
De ogen van je kindje kun je het beste beschermen met een goede kinderzonnebril die UV-A en UV-B stralen tegenhoudt (Let op het CE-keurmerk). Gebruik nooit een kinderzonnebrilletje; zij bieden geen bescherming en door de donkere glazen, worden wel zijn pupillen vergroot en dit kan schadelijk zijn voor zijn ogen. Er bestaan speciale zonnebrilletjes met UV-bescherming voor kleine kinderen met verstelbare en rekbare klittenbandsluiting. De zonnebrillen van Baby Banz bieden deze bescherming!

Autostoelhoezen
Wist je dat je ook autostoelhoezen hebt voor (bijna) alle autostoelen? Ze zijn ideaal voor in de zomer, als het in de auto wat warmer wordt dan je gewend bent. Een autostoelhoes verhoogt namelijk de luchtcirculatie in het autostoeltje zodat overmatig transpireren zo veel mogelijk voorkomen wordt. Het zweet dat toch het lichaam verlaat zal opgevangen worden door autostoelhoezen. Hierdoor vermindert een autostoelhoes niet alleen het transpireren op warme dagen, het zorgt er ook nog eens voor dat er zo min mogelijk vocht in de bekleding van de autostoel zelf komt. Een autostoelhoes is dan ook een aanrader voor elke autostoelbezitter!

Het merk Dooky is met name gespecialiseerd op producten die je kindje beschermen tegen de zon! Je hebt de originele Dooky Cover, Hoody, Zero+ en Seat Cover 0+. Voor uitleg welk product het beste past adviseert Babyhuis Wierdsma je graag!

De Swaddle; multifunctioneel!
De Swaddle, zoals men tegenwoordig de hydrofiele doek van 120x120cm noemt, is een must in iedere babyuitzet. Vanwege het dunne en open gebreide katoenen materiaal is de baby goed af te drogen, vooral tussen de huidplooien. Je kunt ‘m multifunctioneel gebruiken: als bescherming tegen de felle zon wanneer je baby in de kinderwagen of autostoel ligt, tijdens het voeden, spuugdoek of als laken in bed of wieg. Je kindje zal ‘m zo heerlijk zacht vinden dat het er zelfs mee kan knuffelen! Er zijn meerdere merken die tegenwoordig een Swaddle in hun assortiment hebben. Denk daarbij aan Aden Anais, Lodger, Haton, Jollein & Done by Deer.

Alle bovengenoemde producten en merken zijn te koop bij Babyhuis Wierdsma. Dus heb je advies nodig welk product voor jullie het beste is, kom dan gerust langs in Sneek. Want je weet, als je kindje geniet dan geniet je zelf ook!