Zomertips voor jou en je baby

babyplusgoed

Baby’s kunnen niet zo goed tegen de warmte en omdat we de eerste warme dagen al gehad hebben (en er vast nog vele zullen volgen!) geeft Baby Plus je een aantal tips om de zomer helemaal ‘cool’ door te komen!

Trek je baby in de zomer niet meer dan één laag kleertjes aan. Een rompertje met luier is bijvoorbeeld voldoende als het warm is. Mocht je een plastic boxkleed hebben, is het prettig voor je baby om daar een molton hoes om te doen.

Zonnebrand bij de hand
Voor baby’s onder de zes maanden is het niet fijn om volledig in de zon te liggen. Als je baby ouder is dan zes maanden kan je je baby in het voorjaar alvast rustig laten wennen aan de zon. Extra voorzorgsmaatregelen zoals een hoedje en zonnebrandcrème met minimaal factor 30 zijn erg belangrijk om je baby’s huidje te beschermen tegen de zon.
Ook is het tijdens warm weer heerlijk voor je baby om wat vaker een bad met lauw water te krijgen om af te koelen en is het uiteraard belangrijk dat je baby meer vocht binnenkrijgt dan gewoonlijk.

Naar bed, naar bed
Omdat het in de zomer ‘s avonds vaak langer licht blijft en ‘s ochtends al vroeg licht wordt, is het belangrijk om je kindje iedere avond op ongeveer dezelfde tijd naar bed te brengen. Breng je je baby later naar bed, is hij de volgende dag ook pas later moe. Het kan natuurlijk voorkomen dat je moet afwijken van de normale bedtijd, maar probeer dit zoveel mogelijk te beperken.

Temperatuur op het kamertje
Naast het hebben van een bedritueel, is ook de temperatuur in de slaapkamer van je kindje erg belangrijk. De ideale temperatuur voor een slaapkamer is rond de 18 graden. Zorg dat er donkere, dikke gordijnen in de slaapkamer hangen zodat de kamer niet te veel opwarmt als de zon er de hele dag op staat. De donkere gordijnen zorgen er ook voor dat je kindje beter slaapt dan in een geheel verlichte kamer.

Tenslotte is het belangrijk voor je baby om minimaal een half uur voor bedtijd gegeten te hebben; slapen met een volle maag is echt niet prettig!

Altijd welkom!
Wil je meer tips voor je baby tijdens de zomer? Loop dan eens binnen bij Baby Plus in Hoorn, stuur een mail, info@babyplus, of bel 0229-215186. Zij staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, het aanschaffen van eventuele artikelen of voor nog meer tips voor jou en je kindje.