‘Once you wrap, you never go back!’
Liefde gaat, onder andere, door de maag. Deze keer hebben we een heerlijke wrapvariatie op het menu staan. Lekker, voedzaam. simpel en ook niet geheel onbelangrijk: snel op tafel!
Wat heb je nodig?
- 600 gr kip
- 250 gr champignons (in plakjes)
- 450 gr spinazie a la crème
- 10 tortilla wraps
- 250 gr cherrytomaatjes
- 150 gr feta
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
- Handje geraspte kaas
Materiaal
- 2 ovenschalen
- prikkers
Hoe maak je het?
Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 1 minuutje en voeg de kip toe. Als de kip bijna gaar is voeg je de champignons toe en daarna de spinazie (dit kan bevroren of ontdooid en uitgelekt). Breng het spinaziemengsel op smaak met een snuf peper en zout. Laat het mengsel nog even pruttelen zodat het meeste vocht kan verdampen.
Verwarm de oven op 220 graden. Schep wat van het spinaziemengsel op het midden van een wrap. Snijd de tomaatjes in vieren en verdeel er een aantal over de vulling. Bestrooi met wat pijnboompitten en kruimel er wat feta over. Vouw de wraps dicht en steek ze vast met een prikker. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi met kaas. Bak ze in ca 5 minuten mooi bruin in de oven.
Tip: Gebruik je verse spinazie, voeg dan wat crème fraiche toe om het romig te maken! Eet smakelijk!