Even voorstellen!

Met trots stellen we aan jullie voor, Sabine van Sijl! Per 1 september is Sabine de nieuwe regiomanager van ’t Gooi en Almere. Met haar ervaringen als verloskundige en teammanager zijn we blij dat we Sabine mogen verwelkomen. We wensen haar heel veel werkplezier toe bij KraamZus!

Mijn naam is Sabine van Sijl. Per 1 september kom ik bij Kraamzus werken als Regiomanager van ’t Gooi en Almere.

Even voorstellenIn 2001 ben ik afgestudeerd aan de HBO-V (verpleegkunde) in Diemen. Ik wilde altijd al verloskundige worden, dus de keus was snel gemaakt om verder te gaan studeren en eindelijk werd ik in 2001 ingeloot voor de opleiding tot verloskundige. In juli 2005 ben ik afgestudeerd aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. In september 2005 ben ik in Almere Buiten gaan werken als eerstelijns verloskundige. Dit heb ik 11 jaar met veel plezier gedaan maar enige tijd geleden merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik ben enkele jaren teammanager geweest binnen mijn team en het leiding geven vond ik heel leuk. Dat is de reden waarom ik op zoek ben gegaan naar een nieuwe uitdaging.


Ik denk dat deze functie heel goed bij mij past omdat ik veel affiniteit heb met de geboortezorg. Een leidinggevende rol vind ik heel leuk en ook uitdagend. Samen met een team, de moeder, de pasgeborene en het gezin centraal stellen en goede zorg leveren. Een tevreden moeder en de rest van haar gezin aan het einde van de kraamweek is een mooi doel. Ik weet natuurlijk heel goed hoe een werkdag van een kraamverzorgende eruit ziet, dus daar kan ik me goed in verplaatsen.

In 2008 ben ik getrouwd met Bart en inmiddels hebben we 2 kinderen, een dochter Anniek (2010) en een zoon Wessel (2014). De kraamverzorgsters die ik zelf heb gehad ben ik heel dankbaar. Hoe hard is de hulp van een kraamverzorgster nodig als je net bevallen bent! Zo prettig hoe je verzorgd wordt en hoeveel je leert als jonge ouders. Ik vind het ontzettend belangrijk dat we kraamzorg hebben in Nederland.

Ik heb ontzettend veel zin om te gaan werken bij KraamZus. Een leuke, nieuwe uitdaging met allemaal nieuwe mensen. Voor mij een mooie kans om me verder te ontwikkelen.’