Samen slapen

Tijdens je zwangerschap heb je vast en zeker al een keer gedacht aan een zondagochtend waarop je samen met je partner en je pasgeboren baby in bed ligt. Wat is er fijner dan samen wakker worden en met je baby in bed te knuffelen!? Echter, al  vlot hoor je dat dit gevaarlijk kan zijn voor de baby. Zo zou de baby onder het dekbed terecht kunnen komen of zou je over de baby heen kunnen rollen. Gelukkig is dit allemaal verleden tijd door allerlei leuke nieuwe producten die ervoor zorgen dat jij en je baby de eerste maanden tijdens het slapen niet gescheiden hoeven worden.

Een van de nieuwste producten binnen het ‘Samen Slapen’ is de Sleepyhead. Dit product is perfect te gebruiken om samen met je baby te slapen. Het is een praktisch warm ‘nestje’ voor pasgeborenen en peuters. De Sleepyhead  heeft een ‘ademende’ veiligheidsrand welk het kindje een geborgen en veilig gevoel geeft. De veiligheidsrand zorgt er daarnaast voor dat je er zelf niet over heen kunt rollen en je kindje op zijn of haar plek blijft liggen. De Sleepyhead is dus de oplossing voor ouders om veilig samen met de kleine baby te slapen. Bovendien kun je de Sleepyhead gemakkelijk gebruiken in bijvoorbeeld het ledikant, een campingbedje of als je ergens naar toe gaat.

Mocht je het toch eng vinden om samen met je baby in een bed te willen slapen, is er een andere oplossing. Je hebt tegenwoordig allemaal wiegjes die je kunt vastmaken aan je eigen bed, waardoor je baby wel vlak naast je ligt, maar niet in hetzelfde bed. Een daarvan is het Chicco Next2Me Wiegje welk dankzij een veilig bevestigingssysteem aan je eigen bed vastgemaakt kan worden. Met dit wiegje van Chicco breng je rustige nachten door naast je baby en kun je de baby gemakkelijk voeden of in slaap wiegen als hij of zij wakker wordt.

‘Samen Slapen’ is heel belangrijk voor de band tussen ouder en baby. Het heeft zowel voordelen voor de baby, als voor jezelf. Je hoeft bijvoorbeeld niet het bed uit, als je de baby borstvoeding wilt geven of de baby weer in slaap moet wiegen, als hij of zij wakker wordt. Daarnaast kun je makkelijker over je baby waken en geeft dat jezelf een rustiger gevoel. De baby zal zich veiliger voelen door de aanwezigheid van zijn ouders, bovendien ervaart hij minder stress, zal hij sneller in slaap vallen, waardoor dit weer goed is voor zijn zelfvertrouwen. De baby zal zich op een veilige manier aan je hechten en dit is zowel voor jou, als voor je baby zijn zelfvertrouwen goed.

Kortom, ‘Samen Slapen’ wordt dan ook steeds meer aangeraden, zolang je het maar veilig doet en dat in combinatie met de juiste producten doet.  Baby Plus verkoopt allerlei mooie producten waarmee je veilig samen met de baby kunt slapen. Deze producten zijn zowel in onze winkel, als in de webshop te koop. Wil je meer tips over het ‘Samen Slapen’? Loop dan eens binnen bij Baby Plus in Hoorn, bezoek onze website, of contact ons. Wij staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, het aanschaffen van eventuele artikelen of voor nog meer tips voor jou en je kleintje!