Beschuitje eten met…

Hallo! Hier ben ik dan, Marieke Buma, het gezicht van… vaak vragen de gezinnen, ben jij dat nou op de voorkant? En is dat je eigen baby? Haha ja, ik ben dat en nee het is niet mijn eigen kindje.

Ik ben dus Marieke, 31 jaar oud en woon in het mooie dorpje Mantgum in Friesland samen met mijn man Steven en twee dochters Mila van 3 en Ninthe van net 1 jaar.

beschuitje eten metDit jaar ben ik alweer tien jaar kraamverzorgende. In 2006 ben ik begonnen als kraamverzorgster, mijn eerste twee jaar heb ik gewerkt bij Kraamzorg JoNa in Dronten en nu alweer acht jaar bij KraamZus. Ik heb de groei van KraamZus dus al vanaf het begin meegemaakt, toen deed Zus zelf nog de werkbesprekingen. Bijzonder hoe snel een bedrijf kan groeien.

Ik werk nog altijd met heel veel plezier als kraamverzorgster. Omdat ik nu zelf moeder ben van twee kleine meisjes werk ik iets minder. Week op week af, op deze manier kan ik het prima organiseren, ook met mijn gastouder.

Toen ik vijf jaar was kreeg ik nog een klein zusje, de kraamverzorgster was mijn grote voorbeeld, dit wilde ik later ook worden! Op mijn negentiende had ik mijn diploma verzorgende(kraamzorg) in the pocket! Ik vond mezelf alleen nog te jong om al een compleet gezin te runnen, ik woonde zelf nog bij mijn ouders. Ik heb ervoor gekozen om nog een opleiding te doen, de opleiding doktersassistente kon in twee jaar en hier heb ik nog ontzettend veel geleerd. Na mijn stage kon ik nog een half jaartje blijven werken in een gezondheidscentrum maar uiteindelijk begon het werken in de kraamzorg toch echt te kriebelen.

Wat heb ik in deze tien jaar als kraamverzorgster al veel gezorgd, gezien, gehoord, gedeeld, geluisterd, gelachen, gemotiveerd, gebadderd 😉 en gekletst. Al tien prachtige jaren en wat geeft het me iedere keer weer veel energie. Wat hebben we een prachtig beroep en ik hoop dit nog vele jaren met veel plezier en enthousiasme te mogen doen!

Tot ziens!!

Groetjes van Marieke.