Uithelpen in het zuiden!

Kleintjes laten niet op zich wachten en hebben, zoals we inmiddels wel weten, hun eigen planning 😉 Dit betekent soms extra drukte voor ons. Pauline van team Heerhugowaard weet hier alles van en heeft al meerdere keren uitgeholpen in een andere regio. Je leest haar ervaringen hier!

Naar de planning bellen met een vraag en ophangen met de afspraak dat ik naar het zuiden zal gaan om te helpen met de drukte. Op een afspraak bij de tandarts na had ik die week niks in de agenda en of ik nou in Noord-Holland een gezin draai of in Limburg, dat maakt mij niet uit! Nadat het logeeradres geregeld was kon ik op naar Limburg. Dit heeft Kraamzus allemaal prima in orde gemaakt!

Uithelpen in het zuidenIk ben inmiddels twee keer naar Limburg geregen om de collega’s daar te helpen vanwege extra drukte. Je rijdt die kant op zonder dat je weet waar je ingezet wordt, het is dan toch afwachten bij wat voor gezin je terechtkomt. Het voordeel is wel dat je weet dat je dezelfde dag, of de volgende dag, al ingezet wordt. Hoe lang je in het mooie Limburg blijft is natuurlijk ook nog een verrassing! 😉

Ik ben tweemaal ingezet in hartje Brabant, dat was beide keren wel een stukje rijden vanaf het logeeradres. Dan zijn we toch wel een beetje verwend in Noord-Holland, dat wij bijna altijd wel in de buurt mogen kramen. Iets wat ook anders is dan bij ons, is dat JGZ voor alle kraamorganisaties één overdrachtsformulier hebben die ingevuld moet worden in plaats van je eigen organisatie. Wat ik heel fijn vond, is dat de managers zeer regelmatig contact met me opnamen om te vragen of alles naar wens was. Ook werd er ruimte gemaakt om aan het einde van de kraamweek samen af te sluiten en de ervaringen te evalueren.

Ik heb nu tweemaal met plezier uitgeholpen in een andere regio en als het telefoontje van de planning komt dat het weer nodig is en de agenda is leeg, dan pak ik zo weer mijn spullen om weer bij te springen!