Mededelingen

Lees hier de mededelingen van de maand september en blijf up-to-date!

Kruikgebruik bij baby’s

Wikkel de kruik in een hydrofiele luier of molton en maak deze aan de zijkant van de kruik vast met een dubbele knoop. Leg de kruik met de knoop naar de baby toe, de knoop zorgt ervoor dat de kruik op afstand blijft en niet naar de baby toe kan rollen. Let er in geval van een heet waterkruik bovendien op, dat als er gebruik gemaakt wordt van een zeiltje, de kruik met de sluiting naar beneden, buiten het zeiltje ligt. Zo kan bij eventuele lekkage het hete water niet naar de baby toelopen.

 

Heetwaterkruik (kunststof of metaal)

Als je de kruik gaat gebruiken, zijn er een paar dingen waarop je moet letten:

  • Controleer de kruik en het rubberplaatje elke keer voor gebruik kritisch. Het plaatje mag niet hard zijn en geen scheurtjes vertonen. Is het rubberplaatje minder goed, vervang het dan direct. In de gebruiksaanwijzingen staat waar een nieuw rubberplaatje te bestellen is.
  • Vul de heet waterkruik als volgt: plaats eerst de kruik in de gootsteen en vul hem bijna tot de rand met heet kraanwater. Afvullen met een kopje gekookt water om leertje goed te laten aanzuigen.

(Hele kruik vullen met gekookt water alleen als de arts, of verloskundige dit nodig vindt).

 

Veilig slapen – Slapen in de kinderwagenbak (volgens protocol KCKZ)

Overnachten in de kinderwagenbak wordt afgeraden. De wagenbak heeft gesloten en opstaande wanden waardoor er onvoldoende luchtcirculatie is. De uitgeademde lucht

bevat daardoor minder zuurstof en meer koolstofdioxide dan ingeademde lucht. Koolstofdioxide is zwaarder dan lucht van gemengde samenstelling en heeft daardoor de

neiging zich op te hopen wanneer het niet zijdelings kan wegvloeien of op een andere manier kan circuleren. De baby kan daardoor versuffen en het bewustzijn verliezen.

mededelingen