Duik je keuken in voor deze heerlijke pompoensoep! Een gezonde soep om jezelf op te warmen in deze herfstige dagen.
Dit heb je nodig:
- 2 rode uien
- 8 stengels bleekselderij
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 plakjes magere gerookte spekreepjes
- 5 takjes rozemarijn
- 1 pompoen
- ¼ tl chilivlokken
- ¼ tl paprikapoeder
- 1½ liter groentebouillon (van tablet)
- 4 tl olijfolie extra vierge
Zo maak je het:
1.Snipper de ui, snijd de leekselderij in boogjes en de knoflook fijn. Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur. Giet er een scheut olijfolie in en voeg het spek, de ui, bleekselderij, knoflook en rozemarijn toe. Doe de deksel op de pan en bak alles onder af en toe roeren in 5 min. zacht.
2.Schil ondertussen de pompoen, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Doe de pompoen samen met de chilivlokken en paprikapoeder in de pan. Doe de deksel terug op de pan en bak het geheel nog 25 min. onder af en toe roeren, of tot de pompoen zacht en bijna gaar is. Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken tot de pompoen helemaal gaar is.
3.Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over kommen en serveer met een streepje extra vierge olijfolie.
serveertip: Als je deze hartverwarmende soep wilt aankleden, voeg dan een halve theelepel paprikapoeder toe of strooi er wat uitgebakken chorizokruimels over vlak voor serveren.
Eet smakelijk!