Recept

Verwennen hoort erbij en daarom hebben we dit recept voor een heerlijke superchocoladetaart! Makkelijk te maken en heerlijk voor bij de koffie/thee. Dat wordt smullen!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram extra pure chocolade 72%
  • 100 gram melkchocolade
  • 150 gram zachte boter
  • 1 sinaasappel
  • 8 eieren
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels cacaopoeder

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Breek de chocolade in stukken en verwarm die 1-2 min. in de magnetron op vol vermogen. Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten? Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf. Snijd de boter in kleine blokjes. Roer de boter door de chocolade en laat het geheel opnieuw in de magnetron smelten. Roer alles nog eens goed door.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil boven het gesmolten chocoladebotermengsel. Klop de eieren los. Roer de eieren door het mengsel en vervolgens de suiker erdoor. Doe het geheel over in de ingevette en met bloem bestoven springvorm en bak de taart in ca. 25 min. gaar.
  3. Schakel de oven uit, maar laat de taart er nog minimaal 10 min. in staan. Laat de taart daarna buiten de oven verder afkoelen. Bestrooi de afgekoelde taart royaal met cacao door deze boven de taart te zeven. Snijd de taart in 8 punten met een mes dat je na elke snede onder de hete kraan houdt – zo krijg je mooie scherpe punten.

bereidingstip: Als de taart nog iets te vloeibaar is, zet hem dan iets langer in de oven. Dit komt voor omdat ovens van elkaar kunnen verschillen qua temperatuur. Helemaal droog bakken is niet de bedoeling, de taart hoort klef te zijn.

Eet smakelijk!

AH11_11_002 023
AH11_11_002 023