Dag van de Kraamzorg

Afgelopen najaar 2016 was het weer zover, de dag van de Kraamzorg werd gehouden in het NBC congrescentrum te Nieuwegein.

Wat is de intentie van deze dag? Jij bent er altijd voor moeder en kind, maar Dé Dag van de Kraamzorg is dé dag dat jij in het zonnetje gezet wordt!

Kraamzorg is noodzakelijke zorg. Jij als zorgprofessional zorgt voor een veilige start, voor gezondere kinderen en moeders en voorkomt dure zorg nu en later. Ook speel je een belangrijke rol bij het voorkomen van wiegendood. Kortom, je bent een schakel in de geboortezorg die er toe doet! Belangrijk dus om op de hoogte te zijn van nieuwe ideeën en de laatste ontwikkelingen binnen je specifieke vakgebied.

Op de dag van de kraamzorg 2016 hebben Jacqueline en Angelique (Lactatiekundigen KraamZus) een workshop verzorgd. Hun bevindingen van de dag zelf beschrijft Angelique:

‘Om 09:45 uur werk de dag geopend waarop een lezing volgde van het kenniscentrum kraamzorg. Daarna was er een pauze en kon men de beursvloer op. Hier kon je kijken bij verschillende stands en contact leggen met collega’s onder het genot van een kop koffie/thee met lekkers. Daarna begonnen de workshop rondes waarop je je van te voren kon inschrijven. Er was ruim keuze en onze beide workshop rondes zaten vol. Vooral het kolven met de hand (met onze demo borsten) was soms hilarisch. Je ziet dan ook sterk de verschillen in opleidingsleeftijd. Het was mooi om te zien hoe iedereen weer van elkaar leerde. Rond 13:00 uur was er een algemene lunchpauze waarin je ook van je collega’s kon horen hoe de andere workshops waren geweest, wij kwamen een 4 tal collega’s tegen van KraamZus met wie we fijn hebben gesproken over ons prachtige vak en de diversiteit binnen de moeder/kind- zorg.  Rond 14:00 uur begon de volgende ronde workshops weer. Om 15:15 uur werd de dag afgesloten door de dagvoorzitter waarna iedereen nog deel kon nemen aan de netwerkborrel op de beursvloer. Het was een geslaagde dag en we hopen volgend jaar op nog meer KraamZus collega’s op deze leuke interactieve dag’.

Klik hier voor meer info.