Recept

Lasagne, alleen dan net even anders! Met lasagne kan je oneindig variëren, met dit recept heb jij straks een heerlijke spinazie-ricotta variant op de tafel staan.

Dit heb je nodig:

 • 70 g boter
  • 50 gr bloem
  • 800 ml melk
  • 1laurierblaadje
  • 800 g spinazie, steeltjes verwijderd
  • 200 g ricotta
  • nootmuskaat
  • 300 g verse lasagne
  • 100 g geraspte parmezaan


Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 190°C.2. Smelt 50 gram boter en klop de bloem erdoor. Verhit het mengels 2 minuten en klop vervolgens de melk erdoor, tot het een gladde, witte saus wordt. Voeg zout, peper en laurier toe en laat vijf minuten pruttelen.3. Laat de spinazie in 20 gram boter slinken. Knijp het vocht eruit en snijd de spinazie in stukjes.

  4. Meng de spinazie met de ricotta, een lepel van de witte saus, nootmuskaat en zout en peper. Maak in een grote ovenschaal om-en-om laagjes lasagne, saus, spinazie en parmezaan. Eindig met een laagje saus. Bak de lasagne in 30 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!