Een dagje bij… Smallsteps kinderopvang

 

Als je straks weer aan het werk gaat, is het fijn om zeker te zijn van goede kinderopvang. Je kunt eens informeren bij een Smallsteps locatie bij jou in de buurt. Bij Smallsteps voelen baby’s, dreumesen en peuters zich thuis. Zij inspireren en stimuleren, maar laten jouw kind zoveel mogelijk zelf doen. De eerste losse stapjes? Zelf die boterham smeren? Een pirouette? “Probeer het maar!” Geloven in de kracht van ieder kind, noemen ze dat. Net als wij doen tijdens de kraamtijd, doen ze er alles aan om jou te ontzorgen en te ondersteunen. Zodat jij met een gerust hart kunt gaan werken. Hoe een dag bij Smallsteps eruit kan zien?

8.10 uur: Lekker geslapen? “Goeiemorgen Luca! Hoe gaat het? Kom je vandaag weer lekker bij ons?” Pedagogisch medewerker Karin wil alles weten, als ze baby Luca overpakt. “Zijn er nog bijzonderheden? Goed geslapen en gegeten?” Luca nestelt zich ondertussen in de zachte trui van Karin, haar ogen volgen de inmiddels bekende gezichten op de groep. “Kom, we zwaaien nog even naar mama. Dag!”

11.35 uur: Aan tafel! Als iedereen zit, zingen de kinderen: “Lekker eten, lekker drinken, hap hap hap, slok slok slok, …” De baby’s krijgen een fruitprakje. “Probeer het zelf maar eens met de lepel.” Oudere kinderen helpen met kiezen en pellen. ’s Middags is er brood of een gezonde warme maaltijd. Ook Sammy durft de ‘gekke sliertjes’ te proberen als hij iedereen ziet smullen. “Ik lust het ook hoor!”

14.20 uur: Bewegen Karin zit met twee baby’s op een blauwe mat. Met een rammelaar motiveert ze Ben en Mo om te bewegen. “Kijk, Mo wil zich omdraaien. Probeer het nog maar een keer, jongen.” De baby’s hebben een eigen ritme waarop ze slapen, eten en spelen. Als ze wat ouder zijn, gaan de kinderen meer en meer tegelijkertijd slapen, eten, naar de wc en naar buiten.

15.30 uur: Wat wil jij vandaag doen? Er is natuurlijk een activiteitenrooster. Thema’s als de seizoenen, verkeer of wilde dieren, alles komt voorbij. Thema winter? Dan zingen we ‘Dag meneer de sneeuwman’, bouwen we een iglo van lege plastic melkverpakkingen, lezen we over avontuurlijke pinguïns en gaan we samen naar buiten om te ontdekken hoe een bevroren blaadje voelt. Zo vliegt de dag voorbij.

Kom kijken en laat je verrassen! Kom gerust eens kijken als je nieuwsgierig bent. Maak kennis met de lieve, creatieve, ervaren pedagogisch medewerkers en zie waar jouw baby straks kan slapen, eten en spelen.

Op www.smallsteps.nl lees je alles over de Smallsteps kinderdagverblijven bij jou in de buurt.