MoMs Healthy Foodblog

Hoi allemaal,

Jullie kennen me als Mirella, manager in Noord-Holland. Maar naast Mirella, ben ik ook MoMs 🙂 Een moeder met gezonde bedoelingen! De aanleiding voor MoMS is mijn  zoon Jelle geweest, heeft last van een schommelende suikerspiegel. Bij de dokter geweest moesten we zijn voeding drastisch aanpakken! En eerlijk, is eerlijk, ik was ook veel te zwaar. Dus hup samen aan een “gezonde” leefstijl werken.

Wat vond ik dat leuk, ik kreeg er zoveel energie van, koken, recepten ontwikkelen en zien dat je afvalt en je kunt zich beter gaat voelen. Moeders vergeten wel eens dat ze ook nog vrouw zijn! Dus alle moeders onder ons kan ik zeker aanraden een beetje beter voor zichzelf te zorgen. En jij als kraamverzorgende kan dat natuurlijk goed voor de prille moeders zorgen, maar zorg je ook goed voor jezelf? 😉

Heb je inspiratie nodig voor een gezond receptje kijk dan eens op mijn website! Op Facebook: momshealthyfoodblog & op instagram moms_healthyfoodblog

Mijn receptjes zijn vaak simpel en snel, want moet wel te doen zijn naast een man, kinderen en een drukke baan!

 

Vijgen bananenbrood

Ingrediënten:

  • 6 gedroogde vijgen in 1/2 gesneden
  • 300 gram havermout
  • 150 ml yoghurt
  • 3 rijpe bananen
  • 125 gram rozijnen
  • 3 eieren
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eetlepels agave siroop

Hoe maak je het?

Wat is het toch fijn als een recept simpel is! Alle ingrediënten (banaan in kleine stukjes) in een beslagkom doen, even mixen en klaar! Beslag in een cakevorm doen. Daarna 35-40 minuten op 175 graden bakken en dan laten rusten. Eet smakelijk!