De babyconsulent weet raad!

 

De babybranche heeft er een nieuw beroep bij; namelijk de babyconsulent. Een nieuw hype of een blijvertje? Een waardevolle toevoeging als je het ons vraagt! Een babyconsulent geeft specialistische begeleiding aan ouders en baby’s tot 18 maanden. Ze staat gezinnen bij met raad en daad bij onrustige baby’s die veel huilen, weinig slapen, moeizaam drinken of waarbij andere moeilijkheden spelen.

Vicieuze cirkel
Anna Marijke Posthuma legt uit: ‘Als kraamverpleegkundige in het ziekenhuis zie ik soms baby’s die veel huilen opgenomen worden zonder medische reden. Puur omdat de vicieuze cirkel van thuis even doorbroken moet worden. In het ziekenhuis krijgen ze handvatten om thuis weer mee aan de slag te gaan, zodat ze hun kindje op een positieve manier kunnen helpen ontwikkelen.’ Een opname heeft grote impact op het gezin en kan door een consult van een babyconsulent voorkomen worden.

Wanneer kun je de babyconsulent bellen?
Anna Marijke vertelt: Als de kraamweek afgesloten is, kun je met je vragen over je kindje terecht bij het consultatiebureau of de huisarts. Maar dat is niet altijd wat ouders zoeken. Het kan zijn dat het niet medisch is, en soms hebben ouders behoefte aan een meer intensieve coaching bij de zorg van hun baby. Babyconsulenten coachen één op één, het is een intensief traject. Ik heb natuurlijk geen toverstafje’ lacht Anna Marijke, ‘Maar juist door het intensieve contact kunnen babyconsulenten goede oplossingen aanreiken en bijdragen aan een positief resultaat.’

Meer weten?
Babyconsulenten hebben een achtergrond als kraam- kinder- of JGZ-verpleegkundige. Berne biedt ook ouderschapscursussen en cursussen babymassage. Op babyberne.nl vind je meer informatie.

In het noorden kun je daarnaast ook terecht bij onderstaande babyconsulenten:

 Reduzum  Eva van der Schaaf  De babypraktijk.nl
 Sneek   Elena Atsma  babyconsulent-sneek.nl
 Aduard  Martha van Faassen- de Jong  babyconsulentnoord.nl
 Coevorden  Wike Winter  begrijpjebaby.nl