Babykamer inrichten

Alhoewel je kindje de eerste tijd waarschijnlijk bij jullie op de kamer slaapt, is het natuurlijk ontzettend leuk om een babykamertje in te richten en mooie spullen bij elkaar te zoeken. Babyhuis Wierdsma praat je bij over de trends van nu. Wat je veel ziet? Dat de babybranche heel dicht bij de woon/interieurbranche komt. Ook in de kleuren. Babykamers worden wat stoerder en minder zoet, maar houden hun zachte uitstraling!

 

Botanisch
De Styliste van Kidsdepot/Coming kids vertelt: ‘Eigenlijk ontstaan alle trends eerst in de mode, daarna in het volwassen interieur en vinden daarna hun weg bij de inrichting van baby- en kinderkamers. Een van de belangrijke nieuwe trends is Botanisch, met veel groen en dessins van planten en bloemen. Nu kun je in baby- en kinderkamers niet hele wanden groen gaan schilderen met grote botanische motieven van bloemen en planten, maar we vertalen dit naar kleine en lieflijke details, zoals cactussen gemaakt van vilt, niet alleen vrolijk om te zien, maar heerlijk zacht en aaibaar! Ook de kleuren zijn minder zwaar dan die in volwassen interieurs. We hebben naast wit, houttinten en grijs veel zeegroen (‘seagreen’) in de collectie; een zachte, lichtgrijs groen die zich prima leent voor het schilderen van een wand en toepassing in verschillende accessoires.’

 

Metaal en hout
‘Daarnaast is een combinatie van materialen erg in, denk aan meubels van metaal en hout.
Eigenlijk een voortvloeisel van de stoere industriële look, maar dan met een Scandinavische touch. De meubels zijn nog steeds stoer, maar minder grof, en hebben bijvoorbeeld iele, smalle poten zoals je in Scandinavië meer ziet. Dit zorgt voor een heel open karakter. Een mooi voorbeeld hiervan is de meubellijn Bliss (van Coming Kids) bestaande uit een strak metalen ledikant, houten kast en met camelkleurige, leren handgrepen. De combinatie van bijvoorbeeld hard en zacht zie je trouwens in al onze meubellijnen terugkomen. Hout is sowieso een blijvertje in meubelland, ook wordt er steeds meer gebruikgemaakt van grote meubelplaten voor wanddecoratie en meubelen, maar dan moet er natuurlijk wel heel goed naar de veiligheid worden gekeken.’

Naast dit merk hebben ze bij Babyhuis Wierdsma in de winkel ook andere merken die metaal en hout verwerken in hun baby/tienerkamers, zoals Bopita en Childwood.

 

 

Retro
De romantische look heeft plaatsgemaakt voor een retro baby- en kinderkamer. Steeds meer mensen combineren graag in uitvoering en kleuren, in plaats van een set in dezelfde stijl. Bijvoorbeeld een grijsgroene kast, houtkleurig ledikant en grijze commode. Een goed beeld van de retrolook is vooral terug te vinden in de kleuren zeegroen, wit, grijs en daarnaast veel houttinten.

 

 

Doorgroei-accessoires
Accessoires in de babykamer zijn de kers op de taart. Denk daarbij veel
metalen letters, krukjes, oude archiefbakken in een nieuw jasje, hanglampen, poefjes, kleden en kussens met franje in Ibiza-stijltje. Daarmee kunnen de kamertjes naar wens worden gestyled. Naast gebreide dekentjes en kussens zijn er nu ook veel vilten accessoires. Voor accessoires worden wat fellere kleuren gebruikt maar wel met een verweerde look, zoals blauw, grijs, geel en roze.

 

 

 

 

 

 

Huisjestrend
Een trend die steeds meer vorm krijgt is de toepassing van huisjes. In de vorm van een dakje boven een bed, of een geraamte achter een bed, of een opbergkastje, een ledikant of zelfs een babykamermeubel ineen. En dan zijn er natuurlijk de Tipi tenten. Wij hebben bedtenten die je over een ledikant of los kunt hangen en tafeltenten waarmee kinderen zelf een tenthuisje kunnen maken.

 

Trending in 2017/2018
Kleuren: zachtgroen, roze, grijs, wit
Metalen en houten meubelen
Kleine krukjes, kussens en poefjes
Gebreid en vilt
Poster met masking tape
Losse vloerkleedjes

 

 

 

Kortom heb je inspiratie nodig? Kom dan gezellig langs bij Babyhuis Wierdsma in Sneek en laat je inspireren door de modelkamers. Ze zijn gestyled volgens de laatste trends en uiteraard zijn alle producten in de winkel te verkrijgen!