3000ste babystartpakket voor Stichting Babyspullen

 


Als jonge ouder wil je maar één ding: dat je kindje het goed heeft. Wie dat eenmaal heeft gevoeld, zal ook snel een andere ouder willen helpen om alles te kunnen bieden wat een pasgeborene nodig heeft. daarom steunen we Stichting Babyspullen. Mooi nieuws: de stichting krijgt voor het eerst landelijke subsidie waarmee het aantal pakketten enorm wordt uitgebreid!

Staatssecretaris Klijnsma:’Hoe mooi is het als jouw met zorg uitgekozen spullen een tweede leven krijgen als je eigen kinderen er uit zijn gegroeid? Daar kunnen ouders met een kleine portemonnee enorm mee worden geholpen. Fantastisch dat zoveel vrijwilligers er voor zorgen dat mensen elkaar met zoiets wezenlijks helpen.’ Zij trapt maandag samen met de plaatselijke wethouder de stapelweek in Heerhugowaard af. Die week komen extra vrijwilligers een handje helpen om alle pakketten klaar te maken zodat ouders die dat nodig hebben een pakket kunnen krijgen.

Marjolijn en Gyula Hermus wilden de spullen die hun eigen kindjes niet meer nodig hadden, schenken aan ouders die het goed konden gebruiken. Omdat ze nergens terecht konden, begonnen ze in 2012 zelf een organisatie. “Als jonge moeder was ik tijdens mijn zwangerschappen er heel erg van bewust hoe lastig het is om een babyuitzet te verzamelen als je geen netwerk en/of middelen hebt om op terug te vallen. Hoe mooi is het daarom als je ouders die het financieel moeilijk hebben met jouw verzamelde babyspullen kunt helpen. Ieder kindje heeft tenslotte recht op een goede start”, zegt Marjolijn. Inmiddels is het een landelijke stichting met meer dan 160 vrijwilligers, ruim 800 samenwerkingspartners, 170 inzamelpunten en vele sponsors en donateurs. Nu is het zaak dat iederéén weet dat ze bij Stichting Babyspullen terecht kunnen.

In een babystartpakket zitten alle benodigdheden voor de verzorging van het kind voor de eerste levensjaren: babykleding, een kruik, beddengoed, schoeisel, speelgoed en verzorgingsproducten. De pakketten worden samengesteld met nieuwe en gebruikte babyspullen; de gebruikte spullen worden ingezameld door de stichting zelf. Ouders kunnen een startpakket krijgen als ze een verwijzing hebben van een betrokkene zoals de verloskundige, Leger des Heils, GGD, voedselbank of bijvoorbeeld KraamZus.