Gastblog: making of ZUS&zuigeling

 

Je krijgt ‘m tijdens de intake: ons borstvoedingsmagazine ZUS&zuigeling. Het maken ervan is een prachtig proces. We deden destijds een oproep welk gezin het leuk zou vinden om model te staan voor dit magazine. Janneke Brakels reageerde enthousiast en de fotoshoot werd gepland. Ze vertelt over de dag zelf en de eerste maanden als gezin:

The making of
‘Al zo’n twee weken na de bevalling van Stef werd ons nieuwe gezinnetje op de gevoelige plaat gezet voor het borstvoedingsmagazine van KraamZus. Zelfs voor een workaholic als ik was dit in ontzettend intensieve dag. En… je wilt er dan gelijk weer ‘leuk’ uitzien, wat natuurlijk helemaaaal niet lukt zoals jij dat wilt… Maar het was een waar feestje; beregezellig en het uiteindelijke resultaat is zo prachtig! (Ook fijn; een fotografe die snapt welke ribbeltjes en zwembandjes je liever niet terug ziet op de foto 😉

Powernap
Het huis werd volledig op z’n kop gezet; spullen verschoven, kopjes koffie gedronken, ons peutertje Noah kroop overal tussendoor (en vond al die aandacht geweldig!), er werd gekolfd, gelachen, gedacht en gezorgd. Na een aantal foto’s deed ik even een powernapje om vervolgens weer ietsje ‘frisser’ op de volgende foto’s te verschijnen en ook Stef deed tussendoor z’n oogjes even lekker dicht. Het ging allemaal zo gemoedelijk en vol begrip.


Powervrouwen
Wat ik te gek vond aan dit sfeertje was het hoge powervrouwen-gehalte; een dame die de foto’s maakte, een dame van KraamZus die precies wist hoe ze het magazine eruit wilde laten zien, een dame die onze kraamverzorgster was geweest en als model fungeerde maar het natuurlijk ook niet kon laten om op ons te passen en ook wij konden heerlijk meedenken en het verder voor nu even over ons heen laten komen. Iedereen sterk op haar eigen gebied en samen vormde dit een prachtig puzzeltje. Dat gaf me gelijk al weer bakken energie!

 

 

Hooi op je vork
De periode daarna was er eentje van uitproberen hoeveel hooi je op je vork kunt nemen en besluiten hoeveel hooi je op je vork WILT nemen. Het voelde een beetje alsof alles weer van voor af aan begon; rompertjes, babybadjes, luiers en Oh my…. die gebroken nachten! En om nog maar niet eens te spreken over die ellendige hormonen!

Het is niet niks wat je als vrouw voor je kiezen krijgt als je een kindje krijgt; het dragen van een kindje in je buik, een lijf vol hormonen, je (dag)ritme is compleet veranderd en je lijf is ook niet meer wat het geweest is..

Persoonlijk
Dat het krijgen van een kindje zoveel impact heeft op je leven en dus een onwijs persoonlijk proces van ontwikkeling is voor een vrouw, daar had ik eerder nooit zo bij stil gestaan. Leuk om te merken dat je bij het krijgen van een volgend kindje duidelijk al heel veel hebt verwerkt en makkelijker over dingen kunt beslissen. Waar ik rondom de geboorte van ons eerste kindje maanden over heb lopen malen, was nu allemaal veel minder aan de orde.

Het gezinsleven als werkende moeder liep al. Met een tweede kindje verandert daar niet zo heel veel aan, je moet alleen weer even een nieuw ritme vinden en dan denderd de trein weer vrolijk voort.

Inmiddels is Stef al weer 10 maanden en kijk ik met een grote glimlach terug op de fotoshoot voor het magazine. Zoals het die dag ging, zo worden mijn dagen dikwijls nog steeds gevuld. Om het runnen van een zangschool en een leven als zangeres te kunnen combineren met 2 kleine kids en een huishouden, blijft ‘balans’ een toverwoord! De knop staat op ‘positief’ en er worden nog net zoveel doelen gesteld als voorheen. Alleen zo nu en dan moet de weg er naartoe een beetje worden aangepast.

En ja; het is druk, de agenda staat vol, de nachten en de dagen zijn te kort, maar zolang wij zonder al te veel morren de omleiding volgen, dan levert ons dat tot nu toe een prachtig resultaat!’

Liefs, Janneke