No more cutting

 

Waarschijnlijk niet het meest besproken onderwerp met vriendinnen. Ze zijn er in alle soorten en maten. De een is er trots op, en de ander voelt zich er onzeker over. In elk geval is elke vagina uniek en bezit elke vagina een unieke schoonheid. Het project ‘No more cutting’ van papierkunstenaars Mandy Smith en Oksana Valentis maakt duidelijk hoe verschillend vagina’s kunnen zijn. Vrouwen van over de hele wereld kunnen (anoniem) een foto van hun vagina opsturen, waarna het als papieren kunstwerk wordt opgenomen in de collectie. Kunstenares Mandy Smith: ‘Sommigen van mijn vriendinnen zeggen bij het zien van de kunst weleens dat ze helemaal geen idee hadden dat ze er ook zo uit kunnen zien.’

Bekijken? Een deel van de expositie is te zien bij Echocentrum Anneke Schmidt in Joure.

Meer info over het project is te vinden op nomorecutting.com
Het duo wil met dit project aandacht vragen voor vrouwenbesnijdenis. Een trieste realiteit waarmee ieder jaar nog steeds rond de 3 miljoen vrouwen te maken krijgen.