Babybadderpret

Spetteren, plonzen, bubbels… je baby badderen is niet alleen een rustgevende ervaring voor je kindje, maar bovendien ontzettend leuk. Vanaf ongeveer de tweede of derde dag dat je kindje ter wereld is gekomen is het tijd voor een eerste badje. Heb jij alle badderpretbenodigheden al in huis? Shoppen doe je zo!

Badje versus emmer

Als je gaat shoppen voor een babybadje kom je twee soorten badjes tegen. Je kunt kiezen voor het langwerpige ligbadje of een emmervormige zitbadje (denk aan de Tummy Tub). Het ligbadje is de meest gebruikte variant, maar ook de Tummy Tub zien we steeds vaker. Een ligbadje biedt meer ruimte voor je kindje, en kun je langer gebruiken Je zet ‘m op een badstandaard.

Een zitbadje is ook heel geschikt om je kindje in te badderen. Een model zoals de Tummy Tub bootst de warme en veilige omgeving van de baarmoeder na, en heeft zo een kalmerende werking heeft op je kindje.

Het gemak van een badstandaard

Behoed jezelf voor nek-, rug- en andere lichamelijke klachten door op de juiste hoogte te werken. Een badstandaard voor het babybadje biedt uitkomst en voorkomt dat jij boven je macht te werk gaat. Badstandaards zijn verkrijgbaar in diverse hoogtes. Dus voor papa’s en mama’s groot en klein, voor ieder zit er wat bij. Bovendien laat je een babybadje eenvoudig leeglopen in een emmer zodra deze op een badstandaard staat en houd je de commode vrij om je kindje weer lekker warm aan te kleden na het plonsen. Een Tummy Tub zet je ook op een passende standaard (soms standaards zijn voor zowel een ligbadje als een zitbadje te gebruiken) of op een andere stabiele verhoging, zoals het aanrecht.

Accessoires maken het badderen makkelijk

Van thermometer tot manicuresetje, er zijn diverse artikelen die goed aansluiten bij de baddertijd van je kindje. Hieronder vind je 10 aanraders:

  1. Badzitje – biedt steun en houdt je kindje op z’n plaats. Je neemt als ouder bovendien een gezondere houding aan.
  2. Badthermometer – controleer eenvoudig de temperatuur van het badwater (ongeveer 37 graden); met je elleboog of een badthermometer
  3. Vloeibare babyzeep – een baby hoeft nog niet gewassen te worden met zeep. Je kindje wordt immers nog niet echt vies. Wil je toch wat extra geur en fleur aan je kleintje geven dan kun je een paar druppels babybadolie aan het water toevoegen.
  4. (Luier)emmer – een emmer voor het gebruikte badwater en een emmer voor luiers. Waarom niet beide?
  5. Hydrofiele washandjes en doeken – met een gewone handdoek kun je de huidplooien van je kindje niet goed afdrogen. Maak daarom gebruik van zachte hydrofiele doeken.
  6. Aankleedkussen(hoes) – na het badderen kun je je kindje hierop eenvoudig en snel warm aankleden.
  7. Omslagdoek/badcape – je kindje lekker warm inwikkelen na een ontspannen badje, inclusief warm, schattig mutsje.
  8. Kapset – bestaande uit een borstel en een kam.
  9. Manicuresetjena een aantal weken kun je babynageltjes vijlen of afbijten. Daarvoor liever niet, want ze scheuren gemakkelijk. Babynageltjes zijn heel zacht, het zijn meer een soort vliesjes. Babynageltjes vijlen doe je van boven naar beneden, één kant op.
  10. Commodemandje – want ja, waar laat je al die spulletjes?

Persoonlijk advies

Wil je nog meer informatie over badderen van je baby en handige producten? Hulp nodig bij het vinden van de juiste badstandaard? Bij Baby Plus helpen ze je graag! Bezoek de webshop of stap eens binnen in een van de winkels in Hoorn en Haarlem.