Je bent wat je moeder eet

🍓🍏🍇 JE BENT WAT JE MOEDER EET 🍉🍌

Hoe gezonder je als zwangere eet, hoe meer voedingsstoffen er naar de organen van je baby gaan. De eerste 1000 dagen van je baby – vanaf de bevruchting tot zijn 2de verjaardag – zijn cruciaal voor zijn ontwikkeling en gezondheid. Leef dus vanaf dag één van je zwangerschap zo gezond mogelijk. Want vanaf die dag legt je kindje de basis voor een goede gezondheid op latere leeftijd.

 

Een goede basis

Hoogleraar Tessa Roseboom van de Universiteit van Amsterdam schreef er het boek ‘De eerste 1000 dagen’ over. Als zwangere krijg je bijvoorbeeld vaak te horen wat je vooral niet moet eten: ‘Geen rauw vlees! Pas op met die kaasjes!’. Tessa Roseboom: “De focus zou juist veel meer moeten liggen op wat je wél eet. Je kind wordt letterlijk samengesteld uit de bouwstenen die jij met je voeding binnenkrijgt. In de eerste twaalf weken van de zwangerschap worden met die bouwstenen al meteen alle organen van je kind aangelegd. Het is dus echt zaak om vanaf dag één van je zwangerschap zo gezond mogelijk te leven.”

Uitreiking eerste boek
Een mooi voorbeeld van de winst die er te behalen valt als niet alleen de aanstaande ouders, maar ook de overheid investeert in die eerste duizend dagen. Roseboom is dan ook zeer verheugd dat minister De Jonge het eerste exemplaar van haar boek in ontvangst heeft genomen. Nog voor de zomer start diezelfde De Jonge bovendien met het landelijke programma Kansrijke Start, mede opgesteld door een denktank waarvan Roseboom deel uitmaakt.

Lees hier meer
amc.nl/…/ons-…/actueel/actueel/je-bent-wat-je-moeder-eet.htm