Bevallen met BRAINS

B enefits

De voordelen. Wat is de bedoeling van deze handeling/interventie? Wat is de bedoeling? Wat levert het mij op?

R isks

Aan vrijwel elke interventie zijn ook nadelen verbonden. Risico’s. Vraag ook altijd naar de absolute risico’s. Dat zet een risico soms in een heel ander daglicht. Een 10 x zo hoge kans op klinkt heel anders dan 0,1 ten opzichte van 0,01 %.

A lternatives

Zijn er nog andere (natuurlijke) opties? Voor elke optie kun je het BRAINS rijtje dan weer bij langs gaan.

I ntuition!

Jouw moedergevoel is heel krachtig, durf hier maar naar te luisteren. Intuïtie is je onderbewustzijn, buikgevoel wordt het ook wel genoemd. Het is dus hetgeen wat je voelt, niet wat je denkt (ratio). Door te ontspannen en de tijd te nemen geef je dit de ruimte.

N othing

Wat gebeurt er als we niets doen? Als we nog even afwachten? En wat zijn hiervan de voor- en nadelen?

S top

Neem de tijd. Stel je vragen. Vaak is er tijd om er nog rustig een nachtje over te slapen. In geval van nood (en dat zijn de uitzonderingen) uiteraard niet. Dan geldt dat het belangrijk is dat je precies weet wat er gaat gebeuren en waarom.

Liefs Olga

Over Olga

Olga ter Hart geeft diverse zwangerschapscursussen (Baby & Co) en begeleidt daarnaast als doula ook ouders tijdens de bevalling. Met haar cursussen bereidt zij aanstaande ouders zo optimaal mogelijk voor op de geboorte van hun kindje. Door ze mee te nemen in alle keuzes en opties rondom de bevalling, door ze te vertellen over alles wat je kunt en mag verwachten, maar ook door het aanleren van diverse ademhalings- en ontspanningstechnieken. Er is altijd een cursus die bij jou past!

Alle blogs van Olga →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *