De draagwinkel is verhuisd

Die sprong in het diepe, poeh dat was me er één. Schreef ik in november nog een blog over het maken van deze sprong (lees even een paar blogs terug), inmiddels ben ik geland. Hoewel, ik ben er nog niet helemaal, maar dat duurt niet lang meer. Het is heel gek. Ergens beginnen met een gevoel iets anders te willen, je vervolgens beseffen dat je best wel grote stappen moet zetten om verandering te krijgen, daar vervolgens 7 kleuren over schijten (pardon my French, maar zo was het wel), daardoor heen en weer springen tussen ‘Ja, we gaan dit doen!’ en ‘Is dit nou wel de juiste beslissing?’, het vervolgens toch doen, stap voor stap dichter bij je doel komen en nu op het punt zijn dat de grootste angst en onzekerheid overwonnen is. Heb ik dit echt gedaan? Ja! Het is nog onwerkelijk. In een notendop; ons huis in Leeuwarden is verkocht, mijn winkel heeft een nieuwe plek gevonden in de stad én we hebben een nieuw thuis gevonden!

Ik kan goed twijfelen. Ik heb vaak 100 scenario’s in mijn hoofd en houd wel van controle en van te voren alles plannen. Ik kan ook altijd goed bedenken waarom iets niet zou lukken. Mijn huis en mijn winkelruimte loslaten, zonder zicht te hebben op een nieuw thuis en bedrijfslocatie was dus ver buiten mijn comfortzone. Maar ik had een doel voor ogen, samen met mijn man en dochter. Met een portie lef en geluk, kwam het goed.

We hebben onze plannen en ideeën wel moeten bijschaven, want middenin een pandemie en bizarre huizenmarkt al onze plannen uitvoeren, bleek een gevalletje ‘leuk bedacht, maar praktisch onuitvoerbaar’. Ergens in een groene omgeving een kleiner huis kopen voor een leuke prijs, lagere woonlasten hebben…think again. Dat dachten alle anderen ook, waardoor het inmiddels de normaalste zaak van de wereld is om een ton te moeten overbieden op een bouwval. Bijschaven dus. Een huis in het groen is het uiteindelijk wel geworden! Op het juiste moment kwam het op ons pad en we zijn volledig verliefd geworden op deze plek. De rust, de moestuin, de groene omgeving; het klopt. Dit is onze plek. We moeten alleen nog even geduld hebben, want per 1 juni krijgen we de sleutel. Nu wonen we tijdelijk op een andere plek, want ons mooie huis aan de Oostersingel is inmiddels overgedragen aan de nieuwe eigenaren. Het mooie van onze originele plannen is dat ze met ons mee gaan groeien, mee veranderen en wellicht moeten we ooit opnieuw eens een diepe sprong gaan maken. We weten nu hoe dat moet.

Aan huis zal ik straks ook weer een fijne plek maken om jullie te ontvangen voor draagconsulten. En ik heb nog meer ideeën. Want dit is een plek om te delen. Daarover later meer, want ik moet daar nog even op broeden.

Misschien was voor mij persoonlijk het loslaten van mijn winkelruimte aan huis wel het moeilijkste gedeelte. Ik weet het eigenlijk wel zeker. Mijn huis kon ik wel los laten, want ik had vertrouwen in het vinden van een fijne, nieuwe woonplek. Maar mijn draagwinkel? In februari 2020 stopte ik met mijn werk in loondienst en werd ik volledig ZZP’er. Vier jaar lang heb ik hard gewerkt aan het opbouwen van mijn onderneming. Een maand later belandden we met zijn allen in een pandemie met grote gevolgen voor mijn werkzaamheden en inkomen. Iedereen weet hoe het er voor staat met vele zelfstandig ondernemers op het moment. Ik ben daarop geen uitzondering. In je veilige omgeving en situatie blijven, lijkt dan voor de hand te liggen. Het is moeilijk om het hoofd boven water te houden. Maar ik heb nog energie en een missie! En als ik dit soms even kwijt raak, heb ik lieve mensen om me heen die me daaraan herinneren. En die man van mij, die steunt me in alles. Mijn grootste cheerleader. Dus die draagwinkel op die nieuwe locatie in Leeuwarden, die ging er komen!

Eén van die andere lieve mensen om mij heen, spotte de perfecte locatie voor mij en belde me meteen. Een half uur later tuurde ik er door het raam en wist ik het! Dit wordt mijn nieuw plek in de stad; de Bagijnestraat 67. Middenin het centrum, tussen al die mooie, gezellige, hard werkende andere ondernemers in de stad. Gelukkig mogen een aantal van ons weer open op afspraak vanaf woensdag. Ik sta er ook weer! Het is zo hard nodig en ik kijk er erg naar uit! Hopelijk volgt de rest snel en kan het weer gaan leven in die mooie stad. Helpen jullie mee? Shop lokaal, blijf betrokken, stay safe en geniet van de gedachte dat die kleine ondernemer een vreugdedansje doet bij elke aankoop die je doet. Echt waar! Ik kan het weten😉

Liefs Susanne

Over Susanne

Susanne Jongejan is gecertificeerd draagconsulent met een eigen draagwinkel in Leeuwarden. Ze helpt ouders graag bij het leren dragen van hun (pasgeboren) baby’s, peuters en kleuters. Tijdens een consult leer je je kindje veilig en vertrouwd dragen in de ergonomische houding. Of je nou je kindje in een draagdoek of een ergonomische drager wilt dragen, je krijgt altijd advies op maat! Susanne is ook gespecialiseerd in het dragen van kindjes met ‘special needs’. Je mag altijd vrijblijvend contact met haar opnemen om je draagvragen te stellen.

Alle blogs van Susanne →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *