Archief

Mitch

Een topervaring hebben wij met kraamzus Rozemarie mogen hebben na onze geboorte van onze zoon Mitch. Rozemarie kwam ons nog meer positiviteit , warmte en liefde brengen. Vooral haar kennis en ervaring in het vak was Erg fijn en gaf ons zekerheid , geloof mij dat is erg belangrijk als onzekere ouders van ons eerste kindje!
Wat heeft ze ons verwend met haar lekkere fruitcreaties (jammer dat er maar 1 foto bij dit bericht geplaatst kan worden anders hadden we jullie ook een klein beetje mee kunnen laten genieten ). Na het verlof in het ziekenhuis , stond daar Rozemarie op onze stoep. Ze gaf ons de ruimte, tips, aandacht die we als kersvers gezin nodig hadden. Maar ook onze familie werd betrokken en hartelijk ontvangen. We hebben genoten, de dagen vlogen voorbij. Met name tips met borstvoeding hebben we enorm gewaardeerd. Rozemarie deed er alles aan om het onderste uit de kan te halen met creatieve maar handige tips maar ook steun bij kleine tegenslagen .

Ook hebben we enorm veel aan de baby dunstan-taal. Wie weet tot ooit!


Yven

Ik denk dat wij ons geen betere kraamzus konden wensen dan Mirjam! We hebben genoten van de kraamweek. Mirjam heeft ons veel geleerd over de dunstan babytaal. Daardoor wisten wij al snel wat elk huiltje/geluidje betekende en hierdoor goed konden handelen. De begeleiding van de borstvoeding was erg fijn.
Ook genoten van alle heerlijke fruitcreaties die voor ons werden gemaakt.
Wij als nieuwe ouders, maar ook zeker ons zoontje Yven heeft het erg getroffen met Mirjam, wat een liefde en rust!


Ivar

Wat een prachtige start hadden wij samen met ons Ivar, mede door de vrolijke en kundige aanwezigheid van ons kraamzus Mitral!

Ivar is ons eerste kindje en we konden nog wel wat tips en trucks gebruiken voor een goede start met hem. En deze had Mitral in overvloed voor ons. We hebben heel veel van haar geleerd de eerste dagen dat ons mannetje hier bij ons in huis kwam. Over de verzorging, borstvoeding, babytaal en ga zo maar door. Ook was het heerlijk dat wij met zijn tweeën rond een uur of 12:00 naar boven werden gestuurd om ons ‘verplichte middagslaap’ te doen. Wat een luxe! En wat een heerlijkheid dat je na die tijd weer beneden komt en er elke middag weer een leuk versierd glas op tafel staat met een fruitcocktail en dat je douche en wc dagelijks schoon worden gemaakt!

Wij kijken terug op een erg gezellige en plezierige kraamperiode Mitral! Mocht zich ooit nog een tweede kindje aandienen dan ben je bij deze van harte uitgenodigd!

Lieve Groetjes Sander Marieke en Ivar


Shivayan Ramjiawan

Op 9 juni 2016 zijn wij voor de tweede keer ouders geworden van een heel lief klein jongetje Shivayan.

Na een vlotte poliklinische bevalling mochten we gelijk naar huis. Kraamzus was al ingelicht kort na thuiskomst maakten we kennis met Kraamzus Marije Diks. We hebben een superleuke en vooral een leerzame kraamweek gehad. Marije liet ons ook kennismaken met dunstan babytaal, waar we nog steeds profijt van hebben. Onze dochter Ishaya mist Marije nog steeds.

Door de oplettendheid van Marije zijn we erachter gekomen dat onze zoontje een verborgen tongriempje en een te strak lipbandje had, waardoor hij moeilijk ging drinken. Inmiddels is hij eraan geholpen en gaat het stukken beter.

Lieve Marije we hebben je al bedankt, maar via deze weg nogmaals bedankt voor een hele fijne en een gezellige kraamweek.

Groetjes,
Nawin,Rajshri en 2 DIKKE KNUFFELS van Ishaya en Shivayan.


Lizzy

26 juni 2016 was het dan zover, ons klein meisje was geboren. Na een nachtje in het ziekenhuis mochten we naar huis. Voordat we thuis kwamen kregen we een telefoontje of wij examen gezin wilde zijn voor Marjo. Dit vonden wij helemaal prima. Eenmaal thuis waren Karin en Marjo al gauw bij ons. De klikte gelijk, leuke vlotte dames waar we ook goed mee konden kletsen. Marjo deed het super goed en hielp Lizzy goed met leren drinken. Ze hebben ons goede handvaten geboden en hebben ons lekker verwend. Ook maakte we kennis met Dunstan babytaal en leerde Marjo en Karin ons ons kleine meid begrijpen. Al met al een super leerzame, gezellige en leuke kraamweek gehad. En als mooie afsluiting is Marjo geslaagd!! Nogmaals gefeliciteerd! Bedankt Marjo en Karin voor een geweldige week. Groetjes Rhiannon, david en Lizzy


Fynn

Wij hebben een heerlijke kraamweek gehad met Jacky. De eerste 2 dagen hebben we in het ziekenhuis gelegen en mochten we op paaszondag naar huis. Bij thuiskomst stond niet veel later Jacky voor de deur. Het voelde meteen vertrouwd en Jacky heeft ons ontzettend veel geleerd. Ze heeft ons uitleg gegeven over de “Dunstan Babytaal” en heeft ons heel veel tips gegeven over de verzorging van Fynn. Ook konden we met werkelijk al onze vragen bij haar terecht. Elke dag was weer een verrassing hoe het ontbijt eruit zou zien, ze maakte er echt een feest van!

We hadden ons geen fijnere kraamweek voor kunnen stellen en zijn heel blij dat Jacky op ons pad is gekomen. Dank je wel voor al je goede zorgen Jacky, ook namens ons kleine mannetje Fynn!


Djoeke Marèn

Samen met ons kleine meisje en onze fantastische kraamhulp, Chalsay, hebben wij een heerlijke kraamweek gehad. Chalsay had vrijwel meteen haar draai gevonden in ons kersverse gezinnetje en ze heeft ons ontzettend veel geleerd. Ze wist precies wat Djoeke Marèn nodig had en leerde ons dit ook te herkennen, o.a. door ons te vertellen over “Dunstan Babytaal”. Ook konden we met werkelijk al onze vragen over de zorg voor Djoeke Marèn bij haar terecht. We hadden ons geen fijnere kraamweek voor kunnen stellen en zijn heel blij dat Chalsay op ons pad gekomen is. Dank je wel voor je goede zorgen Chalsay, ook namens ons kleine meisje!


Lieke Jente Mareina Gerding

We hebben een ontzettend fijne kraamweek gehad! Ze gaf antwoord op alle vragen die ik had als beginnende ouder. Ook gaf ze veel verschillende tips. Ze heeft me supergoed ondersteund met de borstvoeding. Ook heeft ze meerdere manieren van badderen uitgelegd. In het babybadje, in een emmer en onder de douche met onze baby. We hebben babymassage gedaan, uitleg gekregen over Dunstan-babytaal en ook heeft ze me geholpen met het juist knopen van de draagdoek. Daarnaast was ons huis de hele week heel schoon en was het super gezellig met onze kraamzus! Samen gezellig lunchen en een kopje thee drinken met een heerlijk bakje fruit. Als we ooit een tweede mogen krijgen zullen we haar zeker vragen als kraamverzorgster.


Mauro Delano

Op 16-06-2015 is onze Mauro geboren. Toen we min of meer gesloopt terug kwamen uit het ziekenhuis, stapte tegelijk met ons Kraamzus Ingrid Rietema binnen, die zichzelf direct nuttig begon te maken. Met lichte verbazing hebben we staan kijken met wat voor gemak ze zomaar ‘thuis’ in ons huis was en lekker aan de slag ging.
De kraamtijd was een bijzondere maar ook spannende tijd, omdat wij totaal geen ervaring met babies hadden. Als ik ’s morgens vroeg, terwijl ik nog in bed lag, Ingrid weer hoorde rommelen in de keuken, was ik telkens weer opgelucht, dat we weer een nacht hadden overleefd zonder haar en ze er nu weer was om ons te helpen en alle vragen, tientallen per dag, weer kon beantwoorden.
Met veel geduld en herhaling legde ze ons alles uit, de verzorging van Mauro maar ook de taal van de babies, wonderbaarlijk hoe dat werkt! En doordat Ingrid ons zoveel uitlegde en leerde kregen wij alle zelfvertrouwen dat we nodig hadden om het na haar vertrek alleen te kunnen.
De tijd vloog voorbij en we kijken er met een heel goed gevoel op terug, dankzij de warme, gezellige en professionele zorg van duizendpoot Ingrid. Bedankt!

Regio: Friesland, Joure (meer over kraamzorg in Friesland)


Ilias

Ik heb de curZus gevolgd samen met een andere meid. Ik vond het super in elkaar gezet.de babytaal is bij mij het meest herkenbaar .ilias vond de babymassage heerlijk.bedankt voor jullie informatie en fijne gesprekken. Ook een speciaal dankwoord aan paulien mijn kraamhulp. Het gaat super met ons.
groet Dorothy en ilias


Jasper

Op 3 december werd onze zoon Jasper geboren. Het was een vlotte bevalling en onze kraamverzorgster Mara was er nog net op tijd bij om de geboorte mee te maken. Meteen bij binnenkomst was ze erg zorgzaam en ondersteunde ons waar ze maar kon.
Redelijk snel konden we het ziekenhuis verlaten en Mara begeleidde ons naar huis om alles klaar te maken voor de baby en ons.
Vanaf dat moment begon een heerlijke kraamweek. Ik had in het begin helemaal geen verwachtingen, maar ik werd zo positief verrast. Er was meteen een klik met Mara. Ze deed alles om deze week bijzonder te maken. Haar uitleg en ondersteuning over borstvoeding en ook de Dunstan-taal hebben ons ontzettend geholpen om een goede start met Jasper te hebben. Maar ook hoe ze ons in de watten heeft gelegd met haar zorg en de lekkere hapjes was gewoon in een woord perfect. De kraamweek vloog veels te snel voorbij. En wat onze kraamverzorgster aangaat hadden we niet beter kunnen treffen. Mara je bent een topmeid. Dankjewel dat je deze week zo speciaal hebt gemaakt.


Elize

Na 2 extra dagen in het ziekenhuis ivm het lage geboortegewicht van Elize kwamen we op donderdag 6 november thuis en maakten we al snel kennis met Kraamzus Ella Boots. Dit voelde direct goed.
Elize deed het prima; ze dronk goed en was tevreden. Ella grapte af en toe: “Wat doe ik hier nog!?” Maar wij waren erg blij dat ze er was, dat ze goed voor ons zorgde, ons kennis liet maken met Dunstan Babytaal en dat ze al onze vragen beantwoordde. En ook dat ze extra aandacht had voor het verdriet van ons en onze naaste familie, omdat wij tegelijk met het geluk van de geboorte van Elize met een hele verdrietige gebeurtenis te maken kregen.
Ella, bedankt voor je zorg en liefde voor ons en Elize in deze bijzondere periode.


Sipke

Op donderdag 30 oktober is onze zoon Sipke geboren. Na een pittige bevalling werden we thuis opgewacht door onze kraamzus Chalsay en stagiaire Gretina. We hebben een heerlijk ontspannen en zeker ook super gezellige kraamweek gehad. We zijn verwend, hebben veel geleerd en kijken met veel liefde en plezier terug op deze week. Door de Dunstan babytaal begrepen we Sipke al heel snel. De verlenging van de kraamweek was zo geregeld zodat we nog even op de steun van Chalsay konden terugvallen. Dankzij Chalsay haar begeleiding, enthousiasme, kennis en vertrouwen kijken we terug op een ontzettend bijzondere week. Chalsay ontzettend bedankt, je bent gemaakt voor dit werk! De liefde die jij hebt voor je vak en kinderen straalt van je af. Een dikke knuffel van Sipke en wie weet tot ziens.

Regio: Friesland (lees meer ervaringen uit Friesland)


Noah Kevin

Ik ben al weer 3,5 maand geleden bevallen van onze zoon Noah.
Bij aankomst in het ziekenhuis werd kraamzus gebeld door de verloskundige, deze kwam net op tijd aan om Noah aan te pakken bij de geboorte.
Tussen de weeën door herkende ik kraamhulp Ella Boots al, we hadden elkaar enkele maanden eerder al ontmoet op een zwanger- en babybeurs waar zij namens ‘kraamzus’ stond. Ik moest Ella even wat hints geven maar toen herkende ze mij ook.
Misschien was het mede door onze eerdere ontmoeting dat het meteen heel prettig en vertrouwd voelde met Ella om me heen, maar anders was dit vast ook zo geweest.
De kraamweek heb ik, samen met mijn vriend en de rest van de familie, als zeer prettig en professioneel ervaren.
Ella voelde haarfijn aan waar ik wel wat hulp bij kon gebruiken en ik kon haar niet voor de gek houden door te zeggen dat ik me prima voelde terwijl dit eigenlijk niet zo was.
Ook hielp en stimuleerde Ella me heel goed bij het geven van borstvoeding (wat ik nu nog steeds doe) en heeft ze me wegwijs gemaakt met de Dunstan babytaal.
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik me op mijn gemak voelde en Ella echt onderdeel van ons gezin was geworden tijdens mijn kraamtijd…
Inmiddels is Noah (zoals ook op de foto’s te zien) enorm gegroeid en denken we nog vaak terug aan die fijne kraamtijd!
Lieve Ella, bedankt!


Wiko Smits

We hebben echt genoten van Pauline onze kraamverzorgster. Ze is was super lief voor onze kids en heeft heel veel leuke dingen gedaan zoals: samen cakejes gebakken en gekleurd voor de verjaardag van Papa. Ook samen spelletjes gedaan, buiten rond gefietst en zelfs een grote trein gebouwd. De kinderen vonden het heerlijk en dat vonden wij natuurlijk ook heerlijk! Ook voor Wiko was ze super lief. Ze heeft mama veel geleerd over de verschillende geluidjes die hij maakt en wat dit kan betekenen. Ze was erg zorgzaam en betrokken bij ons.
Pauline bedankt voor de mooie kraamtijd die je ons hebt gegeven!! We hebben echt genoten…

Groetjes,
Wiko, Tyon, Gean, Tom en Fiana


Noah de Vries

Noah is geboren in het ziekenhuis en we mochten de volgende dag weer naar huis en niet veel later stond Wies op de stoep. Wat een fantastische vrouw. We hebben een heerlijke kraamweek met haar gehad. Niks moest, er was een heerlijke rustige sfeer in huis. Ze was ook meteen welkom bij onze andere zoon Liam, hij vond haar geweldig.

ook al is Noah onze derde kind, Wies kon ons nog genoeg bij brengen en vooral over de borstvoeding aangezien dat bij de vorige twee kinderen niet echt wou. En over de babyhuiltjes die er zijn. Het is jammer dat die week zo snel voorbij gaat.

Bij deze wil ik haar voor de zoveelste keer bedanken voor alles wat ze gedaan heeft in de kraamweek en vooral haar humor en de gezelligheid.

Groetjes Sandra, Marcel, Helena, Liam en Noah de Vries


Nova

Op zaterdag 21 juni is onze Nova geboren. De volgende dag kwam Ella ons 7 dagen helpen. Elke dag dat Ella aanbelde was het een feestje. Zo’n lieve zorgzame vrouw! Ik kan niet anders zeggen dan ‘wat een topper’! Zij heeft bij ons Dunstan Babytaal geintroduceerd en dat heeft ons enorm geholpen. Ik begrijp mijn kleine beter en kan daar op handelen. Vanaf dat moment is er geen stress in huis geweest, omdat we precies weten wat we moeten doen. Een echte aanrader voor alle mama’s en papa’s! Kortom goede ervaring bij KraamZus!


Yinthe Alissa

Zaterdag 7 juni is onze dochter Yinthe Alissa geboren in het ziekenhuis. Toen we maandag thuis kwamen was Janny er voor ons drietjes. Wat hebben we een heerlijke en zorgzame week mogen beleven met haar. En we zijn super enthousiast over de nieuwe methode van Dunstan Babytaal en hebben ook vaak geoefend met Janny.

We willen Janny bij iedereen aanbevelen en hopelijk mogen we in de toekomst weer genieten van zo’n fijne kraamweek!

Groetjes Camiel, Marije en Yinthe.


Arthur

Lara was onze kraamzus vanaf 18 maart jl. Ze kwam terecht in een druk, maar gezellig gezin met al een peuter en een kleuter en daar kwam baby Arthur nog bij. Lara liet zich niet uit het veld slaan door deze hectiek, maar stapte in in onze gezinsstructuur en pakte deze perfect over. Dat zorgde voor rust en regelmaat tijdens de kraamdagen. De kindjes waren dol op haar. Het was dan ook tranen met tuiten huilen toen ze wegging na een week. We hebben onder leiding van Lara de cursus babytaal gedaan. Omdat Lara hier heel kundig in was hebben we in korte tijd veel opgestoken en beschikten we bij ons derde kind eindelijk over de handleiding voor een pasgeboren baby. Dit zorgde ervoor dat we na de kraamdagen vol vertrouwen en plezier konden genieten van ons gezin. Dank je Lara! We gaan je missen. Groetjes, Fam. Sanders uit Grubbenvorst


Jack

Op 2 april is onze Jack geboren in het ziekenhuis. Toen we thuis kwamen kwam al gauw onze kraamverzorgende Loes. We hebben dankzij haar een super gezellige en zeer leerzame kraamweek gehad. Van de dvd van Dunstan’s babytaal tot aan de fruithapjes (die stuk voor stuk kunstwerkjes waren), wat hebben we genoten!

Dankjewel Loes voor al je goede zorgen!

Groetjes van Marie-José, Guus en een dikke kus van Jack