Archief

Ryan

We hebben een super kraamweek gehad met onze lieve kraamzus Nicole! We zijn haar super dankbaar voor de vrolijkheid, ervaring, wijsheid en goede zorgen die ze elke dag weer aan ons gaf. Door haar hebben we een nieuwe taal geleerd waardoor we kleine Ryan nog beter snappen. En ze heeft ons het vertrouwen gegeven dat we dit avontuur samen aan kunnen. Kortom hartstikke bedankt lieve Nicole!


Evi

Wij hebben een hele fijne kraamweek gehad met kraamzus Ingrid. Ze heeft ons heerlijk verwend met mooie fruitcreaties en onze oudste dochter overal bij betrokken. Ook al is dit onze 2e dochter het was toch weer fijn om alles uitgelegd te krijgen. Ook de Dunsten Babytaal was voor mijn partner een eye-opener.


Daan

Wij hebben een hele fijne kraamtijd gehad dankzij onze lieve kraamverzorgster Bianca.
Zij heeft ons goed geholpen met borstvoeding en ondanks dat dit niet soepel verliep, zijn we toch tot een oplossing gekomen. Daarnaast heeft ze ons alle huiltjes leren herkennen en een perfecte start meegegeven, zodat wij na een week zelf verder konden.


Lizzy

Op donderdag 18 augustus is onze dochter Lizzy geboren. Op vrijdag bij thuiskomst kwam Medina ons helpen. Wat een lieve vrouw met veel ervaring. Zij werkte jammer genoeg maar tot zondag en vanaf maandag kregen wij Saskia. Ook een super lieve vrouw die ons heeft geleerd over dansten baby taal. Wij hebben hier heel veel aan. Al met al een super fijne kraanwerk gehad. Kraamzus is echt een aanrader!


Otis

Loes, heel erg bedankt voor al jouw hulp bij de geboorte van ons eerste kindje!
Als kersverse ouders was het voor ons afwachten wat we van de kraamhulp konden verwachten. Uit ervaringen van familie kregen we verhalen over strenge en ouderwetse kraamhulpen die vooral kijken naar wat je fout doet. Loes was alles behalve dat! In de ochtend eerst even de nacht doornemen en daarna rustig beginnen met de verzorging van Otis en mama. Loes liet ons veel zelf doen en gaf daarbij veel handige tips met goeie voorlichting over bijv. de verschillende huiltjes van een baby. Daarnaast is Loes een extra dag gebleven omdat de kleine niet genoeg aankwam. Ze had de extra dag makkelijk aan iemand anders kunnen toeschuiven, maar Loes ruilde liever haar vrije dag om zodat ze het zelf goed kon afsluiten. Hopelijk tot volgende keer Loes!


Noémi

We hebben een hele fijne kraamweek gehad met Carla. Een hele lieve rustige vrouw met ontzettend veel kennis en wijsheid. Ze heeft ons o.a. de babytaal geleerd, wat ons ontzettend goed helpt om ons meisje te begrijpen bij wat ze wil. Bedankt lieve Carla voor alles. We gaan je missen. Liefs Linda Dennis en de Kids.


Mitch

Een topervaring hebben wij met kraamzus Rozemarie mogen hebben na onze geboorte van onze zoon Mitch. Rozemarie kwam ons nog meer positiviteit , warmte en liefde brengen. Vooral haar kennis en ervaring in het vak was Erg fijn en gaf ons zekerheid , geloof mij dat is erg belangrijk als onzekere ouders van ons eerste kindje!
Wat heeft ze ons verwend met haar lekkere fruitcreaties (jammer dat er maar 1 foto bij dit bericht geplaatst kan worden anders hadden we jullie ook een klein beetje mee kunnen laten genieten ). Na het verlof in het ziekenhuis , stond daar Rozemarie op onze stoep. Ze gaf ons de ruimte, tips, aandacht die we als kersvers gezin nodig hadden. Maar ook onze familie werd betrokken en hartelijk ontvangen. We hebben genoten, de dagen vlogen voorbij. Met name tips met borstvoeding hebben we enorm gewaardeerd. Rozemarie deed er alles aan om het onderste uit de kan te halen met creatieve maar handige tips maar ook steun bij kleine tegenslagen .

Ook hebben we enorm veel aan de baby dunstan-taal. Wie weet tot ooit!


Yven

Ik denk dat wij ons geen betere kraamzus konden wensen dan Mirjam! We hebben genoten van de kraamweek. Mirjam heeft ons veel geleerd over de dunstan babytaal. Daardoor wisten wij al snel wat elk huiltje/geluidje betekende en hierdoor goed konden handelen. De begeleiding van de borstvoeding was erg fijn.
Ook genoten van alle heerlijke fruitcreaties die voor ons werden gemaakt.
Wij als nieuwe ouders, maar ook zeker ons zoontje Yven heeft het erg getroffen met Mirjam, wat een liefde en rust!


Ivar

Wat een prachtige start hadden wij samen met ons Ivar, mede door de vrolijke en kundige aanwezigheid van ons kraamzus Mitral!

Ivar is ons eerste kindje en we konden nog wel wat tips en trucks gebruiken voor een goede start met hem. En deze had Mitral in overvloed voor ons. We hebben heel veel van haar geleerd de eerste dagen dat ons mannetje hier bij ons in huis kwam. Over de verzorging, borstvoeding, babytaal en ga zo maar door. Ook was het heerlijk dat wij met zijn tweeën rond een uur of 12:00 naar boven werden gestuurd om ons ‘verplichte middagslaap’ te doen. Wat een luxe! En wat een heerlijkheid dat je na die tijd weer beneden komt en er elke middag weer een leuk versierd glas op tafel staat met een fruitcocktail en dat je douche en wc dagelijks schoon worden gemaakt!

Wij kijken terug op een erg gezellige en plezierige kraamperiode Mitral! Mocht zich ooit nog een tweede kindje aandienen dan ben je bij deze van harte uitgenodigd!

Lieve Groetjes Sander Marieke en Ivar


Lizzy

26 juni 2016 was het dan zover, ons klein meisje was geboren. Na een nachtje in het ziekenhuis mochten we naar huis. Voordat we thuis kwamen kregen we een telefoontje of wij examen gezin wilde zijn voor Marjo. Dit vonden wij helemaal prima. Eenmaal thuis waren Karin en Marjo al gauw bij ons. De klikte gelijk, leuke vlotte dames waar we ook goed mee konden kletsen. Marjo deed het super goed en hielp Lizzy goed met leren drinken. Ze hebben ons goede handvaten geboden en hebben ons lekker verwend. Ook maakte we kennis met Dunstan babytaal en leerde Marjo en Karin ons ons kleine meid begrijpen. Al met al een super leerzame, gezellige en leuke kraamweek gehad. En als mooie afsluiting is Marjo geslaagd!! Nogmaals gefeliciteerd! Bedankt Marjo en Karin voor een geweldige week. Groetjes Rhiannon, david en Lizzy


Fynn

Wij hebben een heerlijke kraamweek gehad met Jacky. De eerste 2 dagen hebben we in het ziekenhuis gelegen en mochten we op paaszondag naar huis. Bij thuiskomst stond niet veel later Jacky voor de deur. Het voelde meteen vertrouwd en Jacky heeft ons ontzettend veel geleerd. Ze heeft ons uitleg gegeven over de “Dunstan Babytaal” en heeft ons heel veel tips gegeven over de verzorging van Fynn. Ook konden we met werkelijk al onze vragen bij haar terecht. Elke dag was weer een verrassing hoe het ontbijt eruit zou zien, ze maakte er echt een feest van!

We hadden ons geen fijnere kraamweek voor kunnen stellen en zijn heel blij dat Jacky op ons pad is gekomen. Dank je wel voor al je goede zorgen Jacky, ook namens ons kleine mannetje Fynn!


Djoeke Marèn

Samen met ons kleine meisje en onze fantastische kraamhulp, Chalsay, hebben wij een heerlijke kraamweek gehad. Chalsay had vrijwel meteen haar draai gevonden in ons kersverse gezinnetje en ze heeft ons ontzettend veel geleerd. Ze wist precies wat Djoeke Marèn nodig had en leerde ons dit ook te herkennen, o.a. door ons te vertellen over “Dunstan Babytaal”. Ook konden we met werkelijk al onze vragen over de zorg voor Djoeke Marèn bij haar terecht. We hadden ons geen fijnere kraamweek voor kunnen stellen en zijn heel blij dat Chalsay op ons pad gekomen is. Dank je wel voor je goede zorgen Chalsay, ook namens ons kleine meisje!


Lieke Jente Mareina Gerding

We hebben een ontzettend fijne kraamweek gehad! Ze gaf antwoord op alle vragen die ik had als beginnende ouder. Ook gaf ze veel verschillende tips. Ze heeft me supergoed ondersteund met de borstvoeding. Ook heeft ze meerdere manieren van badderen uitgelegd. In het babybadje, in een emmer en onder de douche met onze baby. We hebben babymassage gedaan, uitleg gekregen over Dunstan-babytaal en ook heeft ze me geholpen met het juist knopen van de draagdoek. Daarnaast was ons huis de hele week heel schoon en was het super gezellig met onze kraamzus! Samen gezellig lunchen en een kopje thee drinken met een heerlijk bakje fruit. Als we ooit een tweede mogen krijgen zullen we haar zeker vragen als kraamverzorgster.


Mauro Delano

Op 16-06-2015 is onze Mauro geboren. Toen we min of meer gesloopt terug kwamen uit het ziekenhuis, stapte tegelijk met ons Kraamzus Ingrid Rietema binnen, die zichzelf direct nuttig begon te maken. Met lichte verbazing hebben we staan kijken met wat voor gemak ze zomaar ’thuis’ in ons huis was en lekker aan de slag ging.
De kraamtijd was een bijzondere maar ook spannende tijd, omdat wij totaal geen ervaring met babies hadden. Als ik ’s morgens vroeg, terwijl ik nog in bed lag, Ingrid weer hoorde rommelen in de keuken, was ik telkens weer opgelucht, dat we weer een nacht hadden overleefd zonder haar en ze er nu weer was om ons te helpen en alle vragen, tientallen per dag, weer kon beantwoorden.
Met veel geduld en herhaling legde ze ons alles uit, de verzorging van Mauro maar ook de taal van de babies, wonderbaarlijk hoe dat werkt! En doordat Ingrid ons zoveel uitlegde en leerde kregen wij alle zelfvertrouwen dat we nodig hadden om het na haar vertrek alleen te kunnen.
De tijd vloog voorbij en we kijken er met een heel goed gevoel op terug, dankzij de warme, gezellige en professionele zorg van duizendpoot Ingrid. Bedankt!

Regio: Friesland, Joure (meer over kraamzorg in Friesland)


Ilias

Ik heb de curZus gevolgd samen met een andere meid. Ik vond het super in elkaar gezet.de babytaal is bij mij het meest herkenbaar .ilias vond de babymassage heerlijk.bedankt voor jullie informatie en fijne gesprekken. Ook een speciaal dankwoord aan paulien mijn kraamhulp. Het gaat super met ons.
groet Dorothy en ilias


Jasper

Op 3 december werd onze zoon Jasper geboren. Het was een vlotte bevalling en onze kraamverzorgster Mara was er nog net op tijd bij om de geboorte mee te maken. Meteen bij binnenkomst was ze erg zorgzaam en ondersteunde ons waar ze maar kon.
Redelijk snel konden we het ziekenhuis verlaten en Mara begeleidde ons naar huis om alles klaar te maken voor de baby en ons.
Vanaf dat moment begon een heerlijke kraamweek. Ik had in het begin helemaal geen verwachtingen, maar ik werd zo positief verrast. Er was meteen een klik met Mara. Ze deed alles om deze week bijzonder te maken. Haar uitleg en ondersteuning over borstvoeding en ook de Dunstan-taal hebben ons ontzettend geholpen om een goede start met Jasper te hebben. Maar ook hoe ze ons in de watten heeft gelegd met haar zorg en de lekkere hapjes was gewoon in een woord perfect. De kraamweek vloog veels te snel voorbij. En wat onze kraamverzorgster aangaat hadden we niet beter kunnen treffen. Mara je bent een topmeid. Dankjewel dat je deze week zo speciaal hebt gemaakt.


Elize

Na 2 extra dagen in het ziekenhuis ivm het lage geboortegewicht van Elize kwamen we op donderdag 6 november thuis en maakten we al snel kennis met Kraamzus Ella Boots. Dit voelde direct goed.
Elize deed het prima; ze dronk goed en was tevreden. Ella grapte af en toe: “Wat doe ik hier nog!?” Maar wij waren erg blij dat ze er was, dat ze goed voor ons zorgde, ons kennis liet maken met Dunstan Babytaal en dat ze al onze vragen beantwoordde. En ook dat ze extra aandacht had voor het verdriet van ons en onze naaste familie, omdat wij tegelijk met het geluk van de geboorte van Elize met een hele verdrietige gebeurtenis te maken kregen.
Ella, bedankt voor je zorg en liefde voor ons en Elize in deze bijzondere periode.


Sipke

Op donderdag 30 oktober is onze zoon Sipke geboren. Na een pittige bevalling werden we thuis opgewacht door onze kraamzus Chalsay en stagiaire Gretina. We hebben een heerlijk ontspannen en zeker ook super gezellige kraamweek gehad. We zijn verwend, hebben veel geleerd en kijken met veel liefde en plezier terug op deze week. Door de Dunstan babytaal begrepen we Sipke al heel snel. De verlenging van de kraamweek was zo geregeld zodat we nog even op de steun van Chalsay konden terugvallen. Dankzij Chalsay haar begeleiding, enthousiasme, kennis en vertrouwen kijken we terug op een ontzettend bijzondere week. Chalsay ontzettend bedankt, je bent gemaakt voor dit werk! De liefde die jij hebt voor je vak en kinderen straalt van je af. Een dikke knuffel van Sipke en wie weet tot ziens.

Regio: Friesland (lees meer ervaringen uit Friesland)


Noah Kevin

Ik ben al weer 3,5 maand geleden bevallen van onze zoon Noah.
Bij aankomst in het ziekenhuis werd kraamzus gebeld door de verloskundige, deze kwam net op tijd aan om Noah aan te pakken bij de geboorte.
Tussen de weeën door herkende ik kraamhulp Ella Boots al, we hadden elkaar enkele maanden eerder al ontmoet op een zwanger- en babybeurs waar zij namens ‘kraamzus’ stond. Ik moest Ella even wat hints geven maar toen herkende ze mij ook.
Misschien was het mede door onze eerdere ontmoeting dat het meteen heel prettig en vertrouwd voelde met Ella om me heen, maar anders was dit vast ook zo geweest.
De kraamweek heb ik, samen met mijn vriend en de rest van de familie, als zeer prettig en professioneel ervaren.
Ella voelde haarfijn aan waar ik wel wat hulp bij kon gebruiken en ik kon haar niet voor de gek houden door te zeggen dat ik me prima voelde terwijl dit eigenlijk niet zo was.
Ook hielp en stimuleerde Ella me heel goed bij het geven van borstvoeding (wat ik nu nog steeds doe) en heeft ze me wegwijs gemaakt met de Dunstan babytaal.
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik me op mijn gemak voelde en Ella echt onderdeel van ons gezin was geworden tijdens mijn kraamtijd…
Inmiddels is Noah (zoals ook op de foto’s te zien) enorm gegroeid en denken we nog vaak terug aan die fijne kraamtijd!
Lieve Ella, bedankt!


Wiko Smits

We hebben echt genoten van Pauline onze kraamverzorgster. Ze is was super lief voor onze kids en heeft heel veel leuke dingen gedaan zoals: samen cakejes gebakken en gekleurd voor de verjaardag van Papa. Ook samen spelletjes gedaan, buiten rond gefietst en zelfs een grote trein gebouwd. De kinderen vonden het heerlijk en dat vonden wij natuurlijk ook heerlijk! Ook voor Wiko was ze super lief. Ze heeft mama veel geleerd over de verschillende geluidjes die hij maakt en wat dit kan betekenen. Ze was erg zorgzaam en betrokken bij ons.
Pauline bedankt voor de mooie kraamtijd die je ons hebt gegeven!! We hebben echt genoten…

Groetjes,
Wiko, Tyon, Gean, Tom en Fiana