Boob job

En nee dan niet die ene boob job waar je aan moet denken bij het lezen van de titel. Maar het echte werk. Onze borsten die aan de slag moeten, daar ging de laatste cursus avond over. Borstvoeding wel te verstaan.

Zelfvertrouwen door de CurZus
Vandaag precies 39 weken zwanger, het is zo spannend allemaal! Ons eerste kindje, en het zou ieder moment kunnen gebeuren. Mijn voeten beginnen het formaatje “olifant” aan te nemen, en slapen, wat is dat?? Kortom, tijd dat ons wondertje ter wereld komt! Wij zijn er in ieder geval helemaal klaar voor. Vandaag ook de laatste cursusavond van KraamZus gehad. En ik kan het iedere aanstaande moeder zo enorm aanraden om een cursus te volgen. Het is gewoon leuk om lekker over je kindje te praten, je kwaaltjes te kunnen delen met andere aanstaande moeders en gewoon als een stelletje zwangere mutsen elkaars ellende (niet alleen maar hoor) aan te horen. Buiten het feit dat het erg gezellig was, was het ook echt interessant. Ik ben heel wat kennis rijker en dat geeft mij zelfvertrouwen voor het echte werk straks.

En ik mag eigenlijk al helemaal niet klagen. Wat een droom zwangerschap, maar om daar nu uitgebreid over te gaan schrijven, zal niet iedereen even interessant vinden. Dus back tot business.

Je eigen kindje voeden
Dat ik een groot voorstander van borstvoeding geven ben zal ik niet onder stoelen of banken steken. Behalve de voordelen, vind ik het ook iets ontzettend bijzonders. Het feit dat je je eigen kindje kan voeden. Zo intiem en intens lijkt mij dat, ik wil het voor geen goud missen. Er hing een verbazingwekkend positieve vibe deze laatste cursusavond. Over borstontstekingen en tepelkloven heb ik eigenlijk niemand gehoord. And thats the spirit dames! Natuurlijk zal elke situatie anders zijn, en zullen er menig moeders zijn die niet altijd positieve ervaringen hebben met borstvoeding. Maar ik zit nog lekker op mijn wolk wat betreft dit onderwerp, dus laten we het positief houden.

Ik ben geen leek op het gebied van borstvoeding. Een aantal jaar geleden heb ik als stagiaire verpleegkundige op de afdeling verloskunde stage gelopen. Vanaf het eerste moment was ik gefascineerd hoe een geboren kindje van nog geen 20 minuten oud, zelf de tepel opzocht. En ook vanavond kregen we dit tijdens een film te zien. Gewoon een oerinstinct is het. Prachtig mooi. Toch had ik nog wel wat vraagtekens bij het onderwerp borstvoeding.

Lekkende borsten
De docente van vanavond was een lactatiekundige die vol passie haar kennis met ons deelde. Eén van mijn vragen was, hoe het kan dat ik nu totaal nog geen melkproductie opmerk? Want lekkende borsten, die zijn mij gelukkig bespaard gebleven tot nu toe. Hoe werkt dat dan straks? Heb ik nu dan wel melk voor mijn kindje? En is het wel genoeg?? Er werd mij verzekerd dat ik écht wel melk heb strakjes, dat wordt allemaal door moeder natuur – ook wel bekend als flinke dosis hormonen – geregeld. Maar er werd mij verteld dat ik nu ook wel al melk had hoor. Als ik mijn borst vanavond bij thuiskomst zou masseren zou er zeer waarschijnlijk al wat productie zijn.

Doen ‘ze’ het al?
Jullie raden het al hè? Ik moest toch weten of dit wel klopte en eenmaal in bed besloot ik eens te kijken of mijn boobs al wat deden. En daar zat ik dan naar mijn rechter borst te kijken, ik kneep een beetje (niet echt fijn wanneer je borsten zo gevoelig zijn) en ik kneep nog een beetje. Ik keek hoopvol naar mijn (al zeg ik het zelf) prachtige borst. Zomaar en voor niets heb ik ze van een cupje B, de afgelopen 9 maanden zien transformeren naar een cup D, please laat mijn borsten voor altijd zo mooi rond en vol blijven!!! Na nog geen minuut in mijn rechter borst te hebben geknepen, hield ik t voor gezien. Ik visualiseerde koeien met hangend uiers voor mij. Nee niet echt een positieve gedachte.

Ik vertrouw er maar gewoon op dat zodra ons kleintje er is, het allemaal goed komt. Vlak voor het slapen gaan las ik op mijn telefoon nog een berichtje van mijn zus: “En hoe was de tieten avond?”. Met een glimlach viel ik in slaap.

Liefs KraamZus

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *