De voorbereiding op het moederschap

Aan begeleiding tijdens je zwangerschap en bevalling geen gebrek. Ook in de kraamweek word je, in Nederland, goed begeleid. Maar dan? Het echte (mama)werk begint pas na je kraamweek. Heb jij je hier al op voorbereid?

De praktische voorbereiding hebben we allemaal wel voor elkaar. We hebben een babykamer, met een bedje en een commode. Je kindje heeft een kast vol kleertjes. En alles staat klaar om je kindje te kunnen voeden en verzorgen.

Toch worden veel vrouwen verrast door de mentale impact van het moederschap en de fysieke impact van de bevalling.

De roze wolk blijkt een grijs randje te hebben

Uit onderzoek blijkt dat veel moeders hier beter op voorbereid hadden willen zijn. De roze wolk die ze voor zich zien, is vaak toch minder rooskleurig zodra de kraamweek is aangebroken.

De pijn in je lichaam na de bevalling, de slapeloze nachten en de worsteling met de borstvoeding in de eerste dagen. Het maakt de kraamweek niet alleen maar leuk.

Daarbij staat je leven op z’n kop. Je oude routine worden omver geschopt door de behoeftes van je kleine, onschuldige kindje. Dit is vooral mentaal zwaar. Jouw behoeftes komen immers niet meer vanzelfsprekend op de eerste plaats.

Voorbereiden op het moederschap

Het is heel moeilijk om je hierop voor te bereiden. Je weet pas hoe het echt is, als je het zelf ervaart. Vaak kom je er dan achter dat je best af had gekund met een heleboel minder spullen of dat je nou net dat ene ding mist wat wel super handig was geweest.
Waar vaak niet aan gedacht wordt, maar wat echt aangeraden wordt door kraamverzorgenden: bereid je mentaal voor op het moederschap. Zo ervaar jij een soepelere overgang van vrouw naar moeder.

Maar hoe doe je dit dan?

Hanny van Best9Moms legt het uit in haar blog. Lees hier verder: Hoe bereid je je voor op het moederschap

Hanny is zwangerschaps- en mamacoach bij Best9Moms. Wil je meer weten over Best9Moms? Neem een kijkje op de website of volg Best9Moms op Facebook/ Instagram/ Pinterest.

Liefs Hanny - Best9Moms

Over Hanny - Best9Moms

Hi, ik ben Hanny. Ik ondersteun je fysiek en mentaal tijdens je zwangerschap en het moederschap. Zo krijg jij de ruimte om al je ambities waar te maken! Met Best9Moms deel ik mijn ervaringen en mijn kennis op het gebied van bewegen, sport, voeding en ontspanning & mindfulness. Ik maak het moederschap makkelijker voor alle (bijna) moeders!

Alle blogs van Hanny - Best9Moms →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *