STOP DE TIJD!

(Larissa 32 jr,  Jax 10,5 maanden)

Alle clichés zijn waarheid geworden. ‘Je eigen kind is de allermooiste’. ‘Een slapeloze nacht is na zijn glimlach weer vergeten’. Maar de meest confronterende is toch wel ‘het gaat zo hard!’. Iedereen zegt het, nu snap ik waarom. Terwijl ik Jax een paar maanden geleden nog blij kon maken met mamma’s witte motor, is hij morgen druk bezig met het openen van zijn eerste biertje. I know, overdrijven is één van mijn specialiteiten. Maar zo voelt het wél. En zeg nou zelf, dat geeft dat geteut over Larissa en haar baby toch iets meer sjeu :p

TIJD VOOR EEN KNIPBEURT

Het haar van onze kleine Elvis wordt nu toch echt te lang. De eerste keer met je baby naar de kapper.. doodeng. ‘Kom op moeders! Jax kan niet als rapunzel door het leven. Even rationeel, what can go wrong?’

Nou, daar zitten we dan. In de kappersstoel. Ik zei nog zo: ‘alleen de oortjes vrij en die mat uit zijn nek. Dat is wel genoeg voor de eerste knipbeurt.’ Maar ze was sneller dan het licht! Voordat ik het wist zat de tondeuse tegen de zijkant. ‘SERIEUS, WAT DOE JE?’ En nee, dat klonk niet lief. ‘Welk deel van mijn uitleg begreep je niet?’ De kapster keek mij schaapachtig aan terwijl mijn schaapje inmiddels was omgetoverd tot blockhead. Daar kom ik dus nooit meer! Gelukkig is ‘blockhead’ nog jong. En hij leefde nog lang, met knipdiploma en.. zonder emotionele schade.

TIJD VOOR MAKEN

Oké, even een korte versie van mijn gebruiksaanwijzing. Want die is lang, heel lang. Daar komt ie; Ik ben een gevalletje ‘elke dag proberen om de activiteiten van 7 dagen in 1 dag te stoppen’. Tot dusver.

Werk, wijntjes met vriendinnen, sporten, op date met mijn liefde, het huis spik en span, Jax de wereld laten zien en ook niet onbelangrijk.. fashionable but never late. Ik ben er nog niet maar langzaam zal ik er toch aan toe moeten geven. ‘Laris, emm.. dit past niet!’ Eerlijk, ik vind dit behoorlijk lastig. De juiste agenda indeling heb ik nog niet gevonden. Zolang mijn JJ’s maar weten.. jullie zijn altijd top-of-the-list!

TIJD VOOR POEP, VEEL POEP

De zondagochtend is van ons. Zoet, mier zoet. Met z’n drietjes knuffelen en stoeien op bed, broodjes in de oven, koffie, jus en een heel fout Spotify lijstje. Dit is zo een zondag. Terwijl ik mijn eieren in de pan laat glijden, glijdt er boven iets heel anders. ‘MOP! HELP.. NU!’ Ik ren meteen naar boven. Met de schrik nog in mijn lijf tref ik boven twee gierende mannen aan. Jef had de luier van Jax afgedaan en was bezig een schone uit te vouwen. Het uitgelezen moment voor Jax’ darmreiniging. Ik heb nog nooit zoveel gekneed ontbijtkoek bij elkaar gezien. 2 gevolgen: 1. Ook mamma had geen schone broek meer. 2. Ei hebben we die ochtend niet gegeten.

TIJD? NU AL?

‘Nee, even serieus. Mop, we liggen er net in toch?’ Helaas, het was toch echt de wekker. Jax is ’s nachts vaak wakker. Licht uitgedrukt. 6x per nacht je bed uit is inmiddels een redelijk nachtje. ‘Hoe houden jullie het vol?’ is een vraag die geregeld gesteld wordt. Nou zo; grenzen verleggen, vroeg naar bed, koffie, nog meer koffie en soms gewoon.. niet. Je bent verliefd op je eigen kind, believe me.. dat maakt het werkelijk een stuk makkelijker! Zijn het de tandjes? Slaapt hij overdag teveel? Heeft hij misschien alweer trek? Allemaal vragen, voorlopig denken wij geen van allen. Je bent gewoon nog zo klein, leert veel en kan elke dag nieuwe dingen. Ik zou ’s nachts de boel ook een beetje moeten verwerken. Je bent goed bezig hoor kleintje!

TIJD VOOR EEN DRANKJE, OF TWEE

Lieverd, je weet dat mamma het allerliefst bij jullie is. Maar vanavond is ze ook héél graag in de kroeg, met een gin-tonic, of twee, oké misschien drie. Goed, laten we het er op houden dat ik ben gestopt met tellen. Gewoon even weg. Met de meiden. Dat ‘even’, is niet mijn sterkste kant. Uiteindelijk bleven er twee over. Eén van de meiden.. en ik. Oeps!

Lieve 30-plussers, ik weet niet hoe jullie het doen maar ‘the-day-after’ is tegenwoordig ’the-day-ik-lig-er-af-ter’! Toen ik 17 was, mixjes met elkaar mixte en om 5 uur thuis kwam, presteerde ik het om rond tienen weer fris en fruitig naast mijn bed te staan. Now-a-days mag ik blij zijn als mijn spiegelbeeld niet weg rent. ‘Schat, regel jij de ochtend, de middag én de avond even?’

TIJD VOOR EEN FEESTJE

Over ruim een maand word je alweer 1 jaar! Over timing gesproken, mamma mag weleens met de uitnodigingen beginnen. Doe ik morgen wel 😉 De maanden zijn voorbij gevlogen. Ruim 2000 luiers, 300 nachtjes, miljoenen kusjes, 2500 tranen en een miljard knuffels verder. Je kletst, je kruipt, je speelt. Van een mini-zaadje naar volwaardig mini-mensje. Reden genoeg om erbij stil te staan. Met taart, slingers en kadootjes. De tijd tikt maar door. Het leven is vaak veel haasten, altijd meer willen en de to-do-list aftikken. Door dit schrijven beseft mamma één ding heel goed..

Nog een cliché en minstens zo waar; zoals het klokje thuis tikt, met jou en pappa.. tikt het nergens.

 

Liefs,

Mamma

Liefs Larissa

Over Larissa

Larissa (34) woont samen met Jeffrey en is mamma van Jax. Ze kan niet wachten tot nummer twee er is. Maar dankzij een portie nuchtere humor houdt dit bezige bijtje het wel uit tot begin juni.

Alle blogs van Larissa →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *