De laatste loodjes

(Larissa 30 jr, 34 weken zwanger)

MELKFABRIEK

Nietsvermoedend stap je onder de douche. Je kent het wel, dat dagelijks ritueel. Je handdoek hangt klaar, het water loopt en de muziek gaat aan. Nou ja, muziek. Jef zal mijn zangtalent eerder vergelijken met het geluid van een schorre zeemeeuw. Maar toch, het gaat om de inzet. Oké, even terug naar het moment.

Met je vingertoppen voel je dat die veel te dure shampoo al lekker begint te schuimen. Vlak voordat je jezelf klaarmaakt om je haren uit te spoelen, werp je nog even trots een blik op je inmiddels ruim twee maten grotere voorgevel.

‘WAAATTT?!?’ Jef rent naar boven en vraagt geschrokken wat er aan de hand is. ‘Mop, er loopt melk uit!!!’ Mijn momentje was verdwenen, but who cares? Ze werken! Ik verklaar de Melkfabriek voor geopend!


BB-MEETING

‘Hallo, ik ben Larissa, 30 jaar en samenwonend. Dit is mijn eerste BB-meeting en ik ben al 30 weken alcohol vrij. Uhhh, ik bedoel al 30 weken in verwachting van mijn eerste bèbè.

Zwangerschapscursus? Mij niet gezien! Toch werd ik na een paar maanden nieuwsgierig. Hebben die andere mamma’s in spé ook zin in een winterslaap? Wat kan ik verwachten van het moment suprême? En zijn ontspanningsoefeningen misschien zo gek nog niet? Vooruit, we gaan ervoor! Aangezien KraamZus ook een cursus aanbood, leek het mij handig om hierbij aan te sluiten. We hebben inmiddels 3 lesavonden achter de rug. Het bevalt goed! Lekker ongegeneerd praten over de ongemakken en daarnaast voel ik me door alle informatie steeds meer een up-to-date-mommy. Eén nadeel: het moment dat je bijna ligt te snurken tijdens de ontspanningsoefeningen en je dan opeens realiseert dat dit niet je bed is maar dat je nog naar huis moet rijden. Kortom, nu alweer zin in volgende week!

BACK TO BASIC

‘Als ik zwanger ben, ga ik het he-le-maal anders doen! Je hoeft er echt niet zo saai bij te lopen hoor, let maar op!’ Na een positieve test, wist ik de meest leuke jurkjes en shirts uit mijn bestaande garderobe te trekken met de volle overtuiging dat mijn preggy look hiermee helemaal van nu zou zijn.

En nu over naar de realiteit: Nou Laris, gaan we vandaag voor het shirt met of zonder streepjes?’ Alles waarvan je dacht dat heel mooi zou staan, ziet er echt niet uit! Terwijl ik kwijlend naar mijn vriendinnen kijk, die zich in de nieuwste trends van dit seizoen hijsen, ben ik vooral druk op zoek naar Fred. Lieve Fred van Leer, waar ben je als ik je nodig heb?! Die positiekleding van tegenwoordig is zooooo 2001!

Bij deze zet ik een nieuwe trend in: ‘Back to basic’ is the new black people! Echt waar! Die suffe driekwarts mouwtjes, je basic denim, zwarte longsleeves en het riempje onder je voorgevel vormen samen dé trend voor de winter van 2016. Ik ben alvast begonnen, wie volgt? Iemand? Niemand?? Gelukkig heb ik mijn trouwe zwangere lotgenoten nog! Laten we samen een moment van stilte nemen in de hoop dat minimaal 1 hippe designer onze gebeden verhoort, amen!

 

EEN KILOOTJE MEER

Als mommy-to-be word je regelmatig door anderen geconfronteerd met je voorkomen:

‘Jeetje, je draagt echt alleen maar naar voren!’
‘Tja, in je gezicht ga je het nu toch wel zien heh?’
‘Je let zeker erg op wat je eet?’
‘Op hoeveel kilo zit je nu?’

Zoals veel zwangere mamma’s heb ook ik een foto vooraf gemaakt en op de weegschaal gestaan, vlak voor die kleine in mijn buik begon te groeien. Túúrlijk zie je verschil! Tja, je komt aan, je gezicht wordt ronder, je buik wordt boller, de zwangerschapsstreep bij de navel wordt donkerder en mijn haar groeit als kool’. Je verandert en dat hoort erbij. Er groeit namelijk een nieuw leventje in deze big momma! In het begin was ik er behoorlijk mee bezig maar na een paar maanden leg je je er toch bij neer. Sterker nog, ik ben er trots op! En dat hebben we vastgelegd. Afgelopen weekend hadden we een preggy shoot. Schrik niet, nudity all over the place. Maar die ronde vormen die ontstaan door dat kleintje vind ik het allermooiste dat er is! Deze is voor alle zwangere vrouwen: ‘Wees trots!’

 

DE PERFECTE COMBO

Oké twijfel. Ik heb zin in verse jus d’orange. Maar dikke kans op het zuur. Wel, niet, wel, niet, heerlijk dat getwijfel. Oké, ik hak de knoop door. Want die lucht van verse sinaasappels bij meneer Appie is gewoon weg niet te weerstaan. Helemaal nu ze hebben besloten om het verspers-apparaat een meter van de ingang te plaatsen. Hoe kan je daar voorbij lopen en niet met je mond onder de tap gaan hangen? Niet te doen! Toen ik de kassa voorbij was, wist ik niet hoe snel ik de fles soldaat moest maken. Tot dusver mijn grootste craving ooit. Direct werd ik eraan herinnerd dat elke oorzaak een gevolg heeft. Terwijl ik met mijn boodschappenkarretje richting de auto liep, verliet de gele sap zich via mijn neus. Dat allemaal door een onschuldig kuchje. Mag ik jullie er aan herinneren dat dit een waargebeurd verhaal is? Ik kan je vertellen dat jus d’orange in je neus ongeveer gelijk staat aan het wegbranden van je neusharen. Au!

Ik heb met een noodgang de boodschappen in de auto geladen, even een tissue over mijn gezicht gehaald en ben terug de super in gegaan voor een pakje Rennies. Voortaan maak ik er een combootje van. Het is dé ideale cocktail. Niets of niemand creëert een barricade tussen mij en mijn verse jus!


READY STEADY GO!

Terwijl de vraag ‘hoever ben je nu?’ regelmatig wordt gesteld, houd ik me tegenwoordig vooral bezig met de vraag ‘hoeveel weken nog?’ Het zijn er namelijk nog maar ZES! Wauw, de tijd gaat hard! Daaag, misselijkheid van week 7. Tjuuuusss, onzekerheid tot en met 12 weken. So long, zoektocht naar de perfecte babyuitzet en auf wiederschnitzel klusbus! Wij zijn er klaar voor. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik stuntelde met het zoveelste piesstraaltje op een teststrip om te kijken of het dit keer wel gelukt was. Hoe bizar is het om te kunnen zeggen dat je over ongeveer zes weken mamma wordt. Tranen van geluk! Bijna mogen we je bewonderen. Wat een heerlijk gevoel. Voor nu, nog héél eventjes geduld…

 

 

Liefs Larissa

Over Larissa

Larissa (34) woont samen met Jeffrey en is mamma van Jax. Ze kan niet wachten tot nummer twee er is. Maar dankzij een portie nuchtere humor houdt dit bezige bijtje het wel uit tot begin juni.

Alle blogs van Larissa →

Reacties op deze blog

Discussie zien we graag, maar wel met respect voor elkaar. Je kunt reageren met achterlating van je e-mailadres en je voor- en achternaam. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 400 woorden. Upload geen foto’s groter dan 500kb!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *